Fursecuri de Crăciun cu ciocolată şi mentă

Fursecurile acestea sunt delicioase, uşor de făcut şi impresionante din punct de vedere vizual. În plus, aroma discretă de mentă, combinată cu ciocolată, o să vă gâdile papilele gustative în preajma Crăciunului, când o să vă simţiţi încărcaţi de prea multe bunătăţi. Am mai publicat reţeta asta în 2010 şi n-o să şterg acel articol cu poze urâte, pentru că îmi amintesc cu drag de el, dar am reluat acum reţeta, cu o fotografie nouă ca să vă fac poftă şi mai tare de aceste fursecuri răcoritoare!

dscn9537

Ingrediente: 200 de grame de unt, o cană de zahăr, 2 ouă mari, o linguriţă de esenţă de mentă (la noi găsiţi la dr Oetker), 2 căni de făină, jumătate de cană de cacao de bună calitate, 1 plic de praf de copt, o ciocolată cu 70% cacao pentru topit (cum e Nestle pentru gătit sau aia generică de la Lidl, nu mai ştiu cum se cheamă) sau un plic de glazură de ciocolată neagră de la dr Oetker (atenţie, nu praf, e un plic cu ceva tare înăuntru care doar se pune în apă fierbinte şi se înmoaie), bomboane de mentă (dropsuri) sau acadele din alea alb-roşii.

Se bate untul la temperatura camerei cu zahărul, apoi se adaugă ouăle şi se bate până se omogenizează. Se adaugă esenţa de mentă, apoi făina amestecată cu praful de copt şi pudra de cacao (eu le-am cernut împreună). Aluatul trebuie să fie omogen, moale la pipăit dar nu lipicios. Dacă vi se pare prea lipicios, mai adăugaţi făină. Eu am mai pus aproape jumătate de cană de făină în plus, cred că au fost ouăle prea mari. De asemenea, o să vă trebuiască făină şi la întins, că altfel se lipeşte tot de sucitor.

Întindeţi aluatul şi decupaţi fursecurile cu o formă rotundă de decupat. Transferaţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi daţi-le la frigider minim jumătate de oră. Mi-au ieşit cam 32 de fursecuri măricele pe care le-am pus în două tăvi. În timpul cât stau fursecurile la frigider, preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. Coaceţi fursecurile timp de 10 minute, apoi lăsaţi-le la răcit.

Zdrobiţi bomboanele sau acadelele, să aveţi nişte firmituri nu foarte mărunte. Când fursecurile s-au răcit, topiţi ciocolata (sau încălziţi plicul de glazură) şi turnaţi câte puţin peste fiecare fursec. Întindeţi cu dosul unei linguriţe, apoi presăraţi firmiturile de bomboane. Lăsaţi-le pe un grătar sau într-o tavă, într-un singur strat, să se întărească ciocolata.

Sunt absolut minunate!

Save

Save

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.