Seria de Crăciun cu Berti – editura DPH

Printre cărţile de Crăciun frumoase pe care le-am descoperit anul acesta se numără şi trei cărţi cu un ursuleţ simpatic pe nume Berti. Cele trei cărţi se numesc: Tu eşti Moş Crăciun? Moş Crăciun, nu mă uita şi Unde eşti tu, Moş Crăciun? şi în toate îl întâlnim pe Berti, un ursuleţ care vrea şi el să sărbătorească Crăciunul odată cu toată lumea, să vină şi la el Moş Crăciun sau să fie el Moş Crăciun pentru alţii. Cred că sunt primele cărţi pentru copii, cu urşi, în care se abordează problema hibernatului, căci principalele frământări ale lui Berti tocmai de aici se trag: dacă Moş Crăciun uită de el pentru că hibernează?dscn9492

În plus e supărat că din cauza hibernării, va rata zăpada, turta dulce şi ciocolata de la Moş Crăciun şi nici nu va cânta colinde, aşa că îşi pune ceasul să sune să-l trezească de Crăciun şi pleacă prin pădure în căutarea Moşului. Descoperă pentru prima oară zăpada dar se rătăceşte şi cel care îl salvează e nimeni altul decât Moşul în sania sa trasă de reni.

În alte două cărţi, devine chiar el Moş Crăciun pentru o familie de şoricei – o dată le dăruieşte fursecuri, iar altă dată un ceai să-l facă pe bine pe unul dintre membrii familiei.

Ilustraţiile sunt minunate, iar formatul e mare (A4) şi au coperţi cartonate. Eu le-am primit de la Bebe Librărie şi acolo le veţi găsi şi voi. Tot de la DPH, mai recomand şi Poveşti din Pădurea Crăciunului, sunt scurte, foarte simpatice şi abordează teme legate de prietenie, familie, bunătate şi aşa mai departe. Pe asta mi-a recomandat-o o prietenă şi ne-a luat-o Miha de la standul editurii DPH, care a fost la ea la firmă cu Gloria noastră. Are formatul mai mic decât cărţile cu Berti, dar e tot cartonată, iar ilustraţiile sunt de-a dreptul încântătoare!

povesti-din-padurea-craciunului

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.