Dorada în pergament gătită la aburi

O să sar peste preambul pentru că sunt încântată ca un copil în dimineaţa de Crăciun: primul meu video de gătit filmat şi montat de către profesionişti este gata! Cu ajutorul echipei minunate de la Electrolux care mi-a pus la dispoziţie o staţie de gătit şi cel mai fain cuptor testat de mine vreodată, cuptorul CombiSteam Deluxe, am filmat o reţetă de dorada în pergament şi, sper eu, nu m-am descurcat tocmai rău (mai ales că eram însărcinată în opt luni în video), aşa că să curgă ofertele de emisiuni pe Paprika Tv!

dsc_9305

Reţeta pe care v-o prezint nu e dificilă, dar vă mărturisesc că am avut mari emoţii s-o fac în faţa camerei, în special pentru că foloseam pentru prima oară un cuptor atât de sofisticat şi îmi era teamă că îmi prind urechile şi trebuie să tragem duble după duble. Din fericire, n-a fost nevoie decât de vreo două reluări, ocazie cu care am putut să butonez liniştită cuptorul şi să învăţ ce minunăţii face.

Mi-aş fi dorit enorm de mult un asemenea cuptor pentru că eu coc şi gătesc la cuptor foarte mult, însă nu aş fi avut unde să-l pun în bucătăria mea minusculă, aşa că m-am mulţumit de Black Friday cu un aragaz mixt de la Electrolux de care sunt foarte mulţumită, dar sufletul meu tot acolo a rămas, în sala aia enormă unde era staţia de gătit dotată cu de toate, cu vreo 3 sau 4 cuptoare CombiSteam Deluxe şi spaţiu suficient cât să nu mă mai lovesc de toate cele când mă întorc.

Ştiu că probabil o să întrebaţi “dar ce face, dragă, cuptorul ăla? calcă şi rufe?” Ştiu că atunci când auziţi de aburi vă gândiţi prima oară la staţii de călcat, dar iată că minunăţia asta care e aburul a ajuns şi în domeniul cuptoarelor, iar CombiSteam Deluxe aproape că găteşte singur Funcţia aia de gătit cu aburi e demenţială (dar are şi funcţii de gătire tradiţională, deşi vă garantez că le veţi folosi mult mai puţin!). Face cele mai gustoase mâncăruri, cea mai pufoasă pâine (cu coaja crocantă) şi cea mai fragedă friptură (cu exteriorul rumenit).

Reduce durata de gătire cu până la 20% şi în doar 30 de minute puteţi găti la aburi o mulţime de legume care îşi vor păstra, astfel, toate vitaminele şi mineralele, plus gustul dulce şi delicios. Cuptorul are zeci de reţete integrate şi multiple funcţii de gătire, printre care: Grill rapid, Alimente congelate, Abur complet, Grill, Jumătate abur & căldură, Coacere umedă cu ventilaţie, Setare pizza, Un sfert abur & căldură, Gătire înceată, Încălzire abur, Încălzire sus şi jos, Gătire cu ventilaţie, Coacere pâine, Dezgheţare, Dospire aluat, Deshidratare.

Alte funcţii care ne uşurează viaţa: sonda de carne care opreşte cuptorul atunci când carnea ajunge la temperatura dorită, ghidajul telescopic ca să nu mai punem mâna pe tavă când vrem să adăugăm ceva în tavă sau să ungem friptura, funcţia de curăţare şi funcţia de memorie pentru a reţine cele mai des utilizare setări.

Le mulţumesc mult celor de la Electrolux pentru invitaţia de a filma la Şcoala de Cooking Chef Parade, pentru amintirea frumoasă cu care am rămas şi pentru ocazia de a testa noul cuptor CombiSteam Deluxe!

 

Save

Save

Save

9 Replies to “Dorada în pergament gătită la aburi”

  1. Miam, miam! Felicitari! Burtica nu se vede, dar si filmuletul e tare scurt.

  2. Dorada este singurul peste care-mi place:) si…e foarte posibils a incerc reteta ta:). Ai o dexteritate…daca m-as misca si eu asa in bcuatarie… Daca nu spuenai de burtica nu cred ca si-ar fi dat cineva seama, dupa ce ai itnrebat am tot pandit burtica:) .Sa dea Domnul ca anul 2017 sa fie unul cu muuulte bucurii si liniste si sanatate!

  3. multumim pentru reteta!

  4. Și eu gătesc dorada, destul de des, dar așa cum ai prezentat tu, niciodată. Voi încerca, negreșit! Arăți minunat și nici vorbă să se vadă altceva decât licărul de fericire din ochi.

    1. Multumesc! 🙂 Sa nu uiti de sare, cred ca am uitat s-o mentionez in reteta!

  5. Mi-am achizitionat acest cuptor.Inca nu m-am familiarizat cu el.Doar dorada ai gatit la acest cuptor?Cu stima,Violeta

    1. Laura Frunză says: Reply

      Bună, Violeta! Da, doar dorada am gătit eu, dar alte colege bloggeriţe au gătit şi alte feluri de mâncare (vită, pâine). Caută pe canalul de YouTube Electrolux şi vei găsi acolo mai multe reţete.

  6. Nu am gasit alte bloggerite sa gateasca cu,cuptor cu abur Electrolux.Poate-mi scapa mie.Am facut pestele,am avut pastrav,a iesit f bun,dar la mine nu s-a putut seta pe 180,doar max.130 .

    1. Laura Frunză says: Reply

      Uite aici, bloggerişa Bogdana Dobre a gătit tocană de vită după o reţetă a lui Jamie Oliver: https://www.youtube.com/watch?list=PL6CKfy753rHwIZqPRxisk9TVkb47gUpKT&v=qugXbYP-r3g
      Aici ai o prăjitură: https://www.youtube.com/watch?v=IZl7nHxvgFc&list=PL6CKfy753rHwIZqPRxisk9TVkb47gUpKT&index=112
      Aici ai o reţetă de chifle: https://www.youtube.com/watch?v=0WhuBR_Yfic&index=115&list=PL6CKfy753rHwIZqPRxisk9TVkb47gUpKT
      Când deschizi linkurile, ar trebui ca în partea dreaptă să îţi apară un playlist unde mai sunt şi alte reţete. Anunţă-mă dacă reuşeşti să le accesezi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.