Budincă cu lapte de cocos

DSC04990

Actualizând acum câteva luni un articol mai vechi (O după amiază cu gust de Thailanda) am remarcat că linkul spre reţeta asta, făcută iniţial pentru un proiect Gustos.ro, nu mai merge, aşa că am decis s-o pun şi pe blog, s-o am aici, mai ales că e o idee delicioasă de desert (potrivită şi pentru cei cu intoleranţă la lactoză).

Ingrediente: 4 ouă, 6 linguri de zahăr brun, 250 ml (1 conservă) de lapte de cocos, 1 linguriţă de esenţă de vanilie, zahăr pudră şi fructe exotice pentru decor şi servit.

Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. Bateţi ouăle şi zahărul până fac spumă. Adăugaţi laptele de cocos şi esenţa şi amestecaţi bine. Turnaţi în patru forme individuale (ramekins) pe care le puneţi într-o tavă în care adăugaţi apă care să ajungă până la jumătatea formelor. Coaceţi timp de 35-40 de minute sau până când budinca e bine închegată. Scoateţi din cuptor, luaţi-le din tavă şi lăsaţi-le la răcit. Decoraţi-le cu zahăr pudră şi serviţi cu felii de fructe exotice. Dacă aveţi torţă de bucătărie, puteţi carameliza puţin zahărul pudră, sau puteţi da un pic la grillul de la aragaz pentru a obţine acelaşi efect.

DSC04978

…..

DSC04990

Save

Save

Save

Save

4 Comment

 1. argatu violeta says: Reply

  Atat de simplu ?!?! 🙂
  Merci !

 2. Ce fruct e asta taiat, in afara ananasului, evident ?

  1. Laura Frunză says: Reply

   Fructul pasiunii.

 3. Ce bine arata, mi s-a facut pofta instant, mai ales ca sunt un mare fan al cocosului.

Leave a Reply