Decoraţiune balon cu aer cald

Mereu mi-au plăcut baloanele cu aer cald (să le admir, nu să mă urc în ele, am rău de înălţime 😀 ) şi am tot vrut să fac o decoraţiune balon pe care o aveam eu în minte de multă vreme – din papier mache. Dar am dat un rateu răsunător care aproape m-a făcut să plâng după ce muncisem atât să pun toate acele fâşii lipicioase pe un balon, aşa că am renunţat la idee până mi-a ieşit în cale pe Pinterest varianta asta. Am adaptat-o puţin şi mi-a ieşit un balon tare frumos, care poate fi folosit şi pentru a dărui cuiva o mică surpriză de Valentine’s Day sau de Dragobete (sau de 8 martie sau fără nicio ocazie – oricând doriţi voi).

balon3

Materiale: coli de hârtie mai groase (120g/m2) – eu am folosit nişte coli imprimate cu inimioare din setul Dragostea e colorată de la DACOart (cod HR924) de diferite culori, un şablon de balon cu aer cald (îl puteţi desena de mână sau îl căutaţi pe Google), o jumătate de tub de carton de la hârtie igienică, aţă, hârtie de mătase (am folosit nişte hârtie dintr-un set pastelat de la DACO, voiam o hârtie de o culoare mai neutră şi am ales un soi de bej), o inimioară (nasture/din spumă/din lemn).

balon1

Se decupează cinci elemente identice şi se lipesc două câte două, pentru a forma balonul – cred că se deduce din poză cum sunt lipite (ca la globul acesta de carton).

balon2

Aveţi grijă să introduceţi în mijloc două fire îndoite astfel încât să formeze patru braţe. Eu am pus în partea de sus un nasture care să ţină firele la un loc. Firele de aţă se scot pe partea de jos. Se face nacela: se îmbracă tubul de carton în hârtia de mătase, astfel încât se va forma un coşuleţ (va avea şi fund). Eu am fixat hârtia în interior cu un capac de suc (de la Cappy, ca să fie mai mare). Cu un ac se prind aţele de tubul de carton în patru puncte diferite, în cruce. Aveţi grijă să agăţaţi undeva balonul când faceţi operaţiunea asta ca să vă asiguraţi că nacela stă dreaptă.

Mie îmi place aşa de mult cum a ieşit că aş mai face câteva şi le-aş transforma într-un carusel pentru pătuţul lui bebe, doar că nu am suficientă răbdare (şi hârtie cu inimioare) pentru asta 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.