Vino la întâlnirea cu micii librari!

afis-micul-librar

Joi, 16 februarie, de Ziua internaţională a Cititului Împreună, începând cu ora 14, vă aştept împreună cu editura Litera la magazinul Diverta din Unirea Shopping Center pentru o întâlnire cu cărţi şi copii în cadrul evenimentului Micul Librar, unde 3 copii de la şcoala 113 din Bucureşti vor prezenta câte o carte şi vă vor îndemna s-o cumpăraţi. Eu am onoarea de a fi moderator al acestei ediţii, aşa că vă aştept cu mic cu mare să ne cunoaştem sau să ne revedem şi să povestim despre cărţi şi despre cum putem dezvolta pasiunea copiilor pentru lectură.

afis-micul-librar

Micul Librar este un proiect al Clubului de lectură “Printre litere”, club realizat la nivel național, care își propune să cultive copiilor plăcerea și obișnuința lecturii.

Cum va funcţiona acest proiect: În Librăria Diverta care va găzdui proiectul va fi realizat un stand de carte ajustat pe înălțimea copiilor. Pe acest stand vor fi expuse cărțile pe care le vor prezenta copiii. Fiecare copil își va alege în prealabil o carte Litera pe care să o vândă și își va pregăti prezentarea, care trebuie să fie documentata și argumentată. Copiii vor prezenta pe rând cărțile, vor răspunde la întrebările suplimentare ale “clienților” după care îi vor invita pe aceștia să cumpere. Cărțile care fac parte din proiect vor fi vândute cu un discount față de prețul lor din librărie, suportat de către Litera.

Scopul proiectului Micul Librar este acela de a-i introduce pe copii într-un mediu cultural, pentru a conștientiza importanța și plăcerea cititului dar și pentru a le dezvolta abilitățile de comunicare, de transmitere a unui mesaj comercial. Componenta de vânzare pe care o implica proiectul este una simbolică, mai mult un pretext de a le oferi copiilor satisfacția unei acțiuni concretizate.

La finalul evenimentului toţi copiii vor primi daruri din partea editurii Litera. Intrarea este liberă dar locurile sunt limitate, aşa că grăbiţi-vă să prindeţi un loc, înscriindu-vă la adresa de email a.nastasescu@litera.ro.

4 Comment

 1. Ce frumos!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Mulţumesc, Laura! Păcat că eşti aşa departe, mi-ar fi plăcut să vii!

 2. O să dăm o fugă să-i încurajăm pe cei mici. Isabella (10 luni) sigur va fi intrigată și curioasă 🙂

  1. Laura Frunză says: Reply

   Te aşteptăm!

Leave a Reply