Recomandări de spectacole pentru 25-27 februarie

În Bucureşti sunt multe spectacole şi evenimente pentru copii, e şi greu să alegi la ce să te duci, aşa că aveţi mai jos o listă cu câteva recomandări pentru a petrece un week-end frumos afară din casă. Toate informaţiile sunt preluate din comunicate de presă sau de pe site-urile celor care găzduiesc spectacolele. Am selectat şi evenimente contra cost dar şi gratuite, ca să fie câte ceva pentru toată lumea.

Tot week-endul şi până pe 8 martie

La Promenada Mall, în perioada 23 februarie – 2 aprilie 2017, copiii curioși se transformă în locuitori ai Imperiului Roman pentru o lecție de istorie aplicată prin joacă și învățătură, de marți până duminică de la ora 10:00 la 21:00. Copiii și însoțitorii lor vor face poze haioase cu  gladiatorii și soldații romani pentru a pleca cu o amintire plăcută din această excursie. La final, toți participanții vor primi diplome pentru curajul dovedit în Imperiul Roman și vor fi promovați ca cetățeni de vază ai Romei Antice.

Biletul pentru evenimentul Kids in Roman Empire are prețul de 15 Lei și va putea fi achiziționat de la biroul Info Point (parter) din mall Promenada. Grupurile organizate de minimum 15 copii pot achiziționa biletul de intrare la preț de 12 Lei/persoană. Mai multe detalii aici.

copiii-in-roma-antica

Sâmbătă

Sâmbata, 25 februarie, de la ora 11:00 la Teatrul Elisabeta, Pia, Vio si Kito te aşteaptă la spectacolul muzical educativ Călătorie muzicală pe aripile Vântului.  Timp de 50 de minute spectatorii vor fi purtaţi într-o călătorie muzicală imaginară, în care, alături de personajele principale, vor învăţa ritmuri şi cantece specifice diferitelor tari precum Spania, Egipt, Mexic, Romania.  Vor cânta, vor învăţa câţiva paşi de dans, dar şi diferite stiluri de muzicş (Rock and Roll, Clasicş, Jazz, Country, Hip-Hop, Opera, Break Dance şi Tradiţional Românească).

Călătorie muzicală pe aripile Vântului este povestea a trei prieteni, instrumente muzicale Vio (vioara), Pia (pian) şi Kito (chitara) care, cu sunetele şi muzica lor, fac viaţa mai frumoasă. Pinguinul Pam-Pam şi ursul panda Bum-Bum sunt două mascote jucăuşe care completează perfect trio-ul. Toţi copiii participanţi la spectacol primesc gratuit CD-ul cu melodiile trupei Pam-Pam. Detalii aici.

Duminică

Duminica aceasta, pe 26 februarie, de la ora 11.00, Teatrul „Ion Creangă” în parteneriat cu Ambasada Statului Israel din București, organizează o serie de spectacole de teatru interactiv la Sun Plaza, în zona restaurantelor de la etajul 1. Spectacolul propune o formă specială de teatru și se desfășoară în spații de joc miniaturale: căsuțe colorate care, precum cărțile de povești, spun basmele preferate ale copiilor, de data aceasta cu ajutorul actorilor.

Cartierul Poveștilor este o formă specială de spectacol care urmărește dezvoltarea simțului artistic al celor mici, valorizarea capacității și a potențialului lor de a se implica în actul artistic. Subiectele poveștilor aduc în discuție dragostea dintre frați, iubirea pentru părinți și pe cea a părinților pentru copii, ajutându-i astfel pe cei mici să-i înțeleagă și mai bine pe cei din jurul lor. Înscrierile se fac în două serii, la 11.00 și la 13.00, la standul special amenajat din zona restaurantelor. Cele cinci spectacole vor avea loc, unul după altul, între orele 11.30 și 15.30 şi durează fiecare câte 30 de minute.

cartierul-povestilor

Tot duminică, teatrul pentru copii Momolino prezintă Domnișoara Poimâine și Joaca de-a Timpul. Sunteţi invitaţi la un spectacol de teatru muzical, hazliu, creativ după cea mai îndrăgită poveste pentru copii, spectacol de teatru, “Domnişoara Poimâine şi Joaca de-a Timpul”, o adaptare după cartea cu acelaşi nume a scriitoarei Adina Rosetti, cu ilustraţie de Cristiana Radu, publicată la editura Curtea Veche Publishing. Cu o durată de 45 de minute, spectacolul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani, şi are loc la Cafe Deko, Str. Selari nr. 14 (Centrul Vechi, intrarea dinspre Cheiul Dambovitei)

Preţul unui bilet pentru copil este 27 lei, iar preţul biletului pentru adult 29 lei. Rezervarile la acest spectacol se pot face doar in zilele de vineri si, sambata premergatoare spectacolului, in limita locurilor rămase libere la lumealuimomo@gmail.com, cu ridicare in ziua spectacolului de la intrare. Detalii la telefon: 0754565111

Luni – eveniment caritabil cu intrare gratuită

Luni seara sunteţi invitaţi la spectacolul Alice in Wonderland,  pe care ARIL si MiniArtShow by Ioana Ginghina îl organizează în intervalul orar 18.00 – 19.00, în Sala APOLLO, la adresa Str. Ion Brezoianu, 23-25, Palatul Universul, corp B, subsol.

Intrarea este liberă, spectacolul este caritabil şi are ca scop strângerea de fonduri necesare specializării medicilor români din 4 centre de hematologie din Bucureşti, pentru a deveni cei mai buni experţi pe plan MONDIAL în tratarea Leucemiei cu Celula T a adultului ( ATLL), patologie actualmente incurabilă in lume. În ţările care se confruntă cu această boală, media pacienţilor este de 14 pacienţi/ an, iar în Romania am evaluat existenţa a 50 pacienţi / an. În Europa exista doar 5 supravieţuitori în ultimii 10 ani, iar în România doar anul trecut am avut 4 supravieţuitori. Acestea sunt principalele motive pentru care considerăm că Centrul de EXPERTIZĂ la nivel MONDIAL trebuie să fie în Romania.

Cu această ocazie vor avea un stand cu marţişoare create de foştii şi actualii pacienţi în timpul terapiilor ocupaţionale organizate în cadrul spitalelor din Bucureşti, precum şi un stand de limonadă. Participanţii sunt rugaţi să cumpere mărţişoare şi să doneze pe măsura puterilor, fondurile fiind utilizate în realizarea acestui proiect.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.