Noi apariţii la editura Cartemma

O prietenie aparte şi Iartă-mă sunt două noi apariţii splendide la editura nou-înfiinţată Cartemma din Baia Mare. Titlurile sunt scoase în condiţii grafice de excepţie şi beneficiază de traducerea Cameliei Vida-Raţiu, pe care mulţi o ştiu de pe blogul Mic atelier de creaţie.

coperti-cartemma

O prietenie aparte este despre un şoarece care se aşază pe malul unui râu şi îşi aşteaptă “prietenii speciali”. În aşteptare i se alătură mai multe animale (un iepure, o ţestoasă şi o broască) şi împreună petrec o după amiază distractivă făcând multe lucruri frumoase împreună. La finalul zilei, şoarecele le mărturiseşte că ei sunt prietenii speciali pe care îi aştepta.

17237026_1330910846954472_860502861_o

Iartă-mă este o carte despre perspective diferite. Un iepure şi un urs sunt foarte buni prieteni şi locuiesc împreună în casa IepUrsească. într-o zi ei găsesc un balon spart din folie strălucitoare. Pentru că nu ştiu exact ce e şi pentru că fiecare îşi vede chipul reflectat în folie atunci când se uită în ea, ei declară că obiectul lucios e o poză cu ei (iepurele că e o poză cu el şi ursul că e o poză cu el). Ei sfârşesc prin a se certa de la balon pe care îl şi rup în două în încercarea de a şi-l apropria. Ajunşi acasă le pare rău că s-au certat şi când se întâlnesc şi pun cele două bucăţi împreună, descoperă că, de fapt, e o poză cu amândoi, pentru că, uitându-se umăr la umăr în folie îşi văd reflexiile chipurilor alăturate. E o carte faină de la care să porneşti pentru a discuta cu copiii despre faptul că fiecare vede o situaţie în mod diferit, din perspectiva proprie.

17269906_1330910633621160_514388981_o-1

Editura Cartemma a publicat până acum patru cărţi (am mai scris şi aici despre una dintre ele, Iubire cât pentru doi), pe care le găsiţi astfel:

1. Baia Mare la KiddyShop şi pe site-ul editurii: http://www.kiddyshop.ro/

2. Cluj-Napoca la bebepufulete : https://bebepufulete.ro/ si la Tutimi Si Titoc

3. Bucuresti la Bebe Librarie : https://www.bebelibrarie.ro/ si la Merlin:https://merlinstore.ro/

4. Oradea la Scriptum : http://www.scriptum.ro/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.