Evenimente gratuite de carte şi teatru pentru copii

Se anunţă un nou week-end plin de evenimente la care nu vom putea participa pentru că suntem răciţi bocnă cu toţii, dar la care vă invit să mergeţi dacă aveţi chef de ieşit din casă. Nu mai durează mult şi vine primăvara aia adevărată şi ne vom orienta spre activităţi în aer liber, aşa că să profităm de aceste zile ploioase pentru a participa la evenimente care încă mai au loc în interior.

Sâmbătă, 18 martie, Librăria Humanitas de la Cişmigiu şi Editura Nemi – Cărți pentru copii vă invită sâmbătă, de la ora 11.30, la Campionatul poveştilor cu un erou neobişnuit, Gregor Pământeanul, din seria Cronici din Subpământ, scrisă de bine cunoscuta Suzanne Collins.

campionatul-povestilor-cu-gregor-pamanteanul

Cine este Gregor Pământeanul? Un puști din New York care, întâmplător, descoperă o trecere către o nouă lume fascinantă ce-și duce existența dedesubtul metropolei cu personaje surprinzătoare: oameni, gândaci, lilieci, păianjeni sau șobolani.

Ce vor face copiii la Campionat?
Împreună cu Nona Rapotan, coordonatoarea site-ului cultural bookhub.ro, copiii vor citi, vor povesti, își vor imagina şi vor desena lumea de Subpământ, vor putea inventa și exersa o limbă numai a lor și a prietenilor, după regulile jocului numit „Unul mai sus, unul mai jos“. Copiii vor învăța din această poveste o lecție importantă: un adevărat războinic și erou este cel care nu recurge niciodată la violență până nu epuizează toate posibilitățile de rezolvare a conflictelor prietenește.

Cei mai activi copii vor primi pachete cu cărţi Nemi. Intrarea este gratuită. Vârsta recomandată:8+ Înscrieri pe adresa de email: ana.androne@nemira.ro

Duminică, 19 martie

ParkLake Shopping Center continuă seria pieselor de teatru lunare pentru copii. Pe 19 martie, cei mici sunt așteptați în centrul comercial pentru a vedea piesa „Magia Copilăriei”, în interpretarea Teatrului Excelsior. Copiii vor putea urmări un spectacol fascinant despre lupta pentru putere dintre forţele binelui şi cele ale răului din tărâmul magic al copilăriei. Cei mici sunt invitați să intre împreună cu Marele Vrăjitor, cu Spiridușul său, cu cele trei Vrăjitoare de la Răsărit și cu Thomas, Ucenicul vrăjitor, într-o aventură fantastică. Cele mai neobişnuite scamatorii şi fantezii vor deveni realitate în piesa de teatru condusă de actorul, regizorul, scenograful și autorul Stelian Milu.

parklake_teatru_copii

Spectacolul va avea loc duminică, 19 martie, în intervalul orar 16:00-17:00, la parterul ParkLake (în Main Square), cu acces gratuit. Seria pieselor de teatru pentru copii va continua pe tot parcursul anului 2017, cu câte o reprezentație pe lună.

Seria de evenimente din luna martie este completată de un workshop de parenting, care va avea loc sâmbătă, 18 martie, între orele 16:00 și 18:00. Specialiștii în parenting de la Fundația Calea Victoriei vor dezvălui mecanismele de bază ale unei comunicări de succes între părinţi şi copii. Aceștia vor aborda şi tema armoniei în cuplu odată cu apariţia copiilor. Atelierul va avea loc la parterul ParkLake (zona Main Square), cu acces gratuit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.