La final de post fiscal

Am reuşit să ţin o săptămână de post fiscal, în care am consumat destul de multe din cămară şi congelator, dar vă mărturisesc că a fost destul de greu. Parcă îmi era poftă doar de lucruri pe care nu le aveam în casă, gen macaroane cu brânză de vaci sau măsline.

Am gătit cam aşa:

La micul dejun am mâncat ce am mai avut prin frigider: ouă, nişte costiţă, brânză tartinabilă, iar Eliza a avut pt sandvişuri şuncă Martinel. Pâine am cumpărat în continuare.

Pentru prânzuri şi cine: fasole cu afumătură, ciorbă de pui rămasă din week-end, paste cu sos (sos de roşii din cămară, 2 ciuperci rătăcite prin frigider, o bucăţică minusculă de muşchi de porc), nişte friptură rămasă din week-end, reîncălzită şi cu un piure proaspăt lângă ea plus gogoşari şi castraveţi la oţet, mâncare de fasole verde, salată de cartofi. Vreo trei zile din săptămână Eliza a fost plecată, iar când e ea plecată eu nu prea gătesc, mănânc te miri ce, deci nici nu mi-a fost greu deloc să ţin săptămâna asta de post. Dacă era şi ea acasă, probabil că ar fi trebuit să gătesc mai mult, dar chiar şi aşa, aveam pe ce să pun mâna, nu aş fi rămas în niciun caz fără mâncare. De menţionat este şi faptul că eu nu gătesc mâncare doar cât să consumăm la o masă, ci mereu mâncăm dintr-o oală cu mâncare de cel puţin două dacă nu chiar trei ori. Nu cred că aş rezista să gătesc în fiecare zi câte un fel diferit de mâncare. De asemenea, noi nu obişnuim să mâncăm şi felul 1 şi felul 2 la o singură masă, aşa m-am obişnuit eu din copilărie şi aşa procedez şi eu, mi s-a părea criminal să stau să fac pentru fiecare prânz şi cină câte două feluri de mâncare.

Am primit o bucăţică de brânză şi nişte şniţele (o idee bună ar fi să vă anunţaţi prietenii că ţineţi post fiscal să împartă surplusul cu voi 😀 ), dar şi nişte sucuri care mi-au prins tare bine, mai ales că am fost şi răcită.

Am făcut chiar şi deserturi: clafoutis cu cireşe din compot (un fel de tartă din foarte puţine ingrediente) şi o prăjitură cu osânză şi cireşe din compot (foarte bună!) după reţeta prăjiturii cu vişine.

Ce am remarcat: e foarte greu să ţii post fiscal când eşti o persoană activă şi alergi de colo-colo pentru întâlniri sau să duci copilul la diverse activităţi, atunci când un covrig sau o banană cumpărate pe fugă te salvează. Sau când ai întâlniri de afaceri şi normal că trebuie să comanzi o cafea, un suc ceva, că doar nu stai la discuţii cu cineva şi bei apa din poşetă.

Postul fiscal e foarte bun şi o să-l mai încerc, mai ales că iar s-a umplut congelatorul la loc, având în vedere că au venit amândouă mamele pe la noi şi niciuna n-a venit cu mâna goală. Cu siguranţă n-o să mai fie la fel de strict, mai ales că apar căpşunile, urzicile şi salata verde şi nu vreau să le ratez.

Dacă aţi ţinut şi voi, vă aştept impresiile în comentarii. Despre postul fiscal ţinut de Vavaly puteţi citi aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.