Suncatcher fluture cu hârtie de mătase

Pentru că zilele erau din ce în ce mai mohorâte şi cu greu prindeam o rază de soare pe la fereastră, am decis să fac această decoraţiune fluture ca să lumineze puţin geamul de la camera Elizei. Un suncatcher este un obiect pus în dreptul ferestrei pentru a capta şi a împrăştia razele de soare.

dscn5146

Materiale: un şablon de fluture (găsit pe Google), planşetă de tăiere, cutter lucru manualhârtie de mătase culori pastel (de la DACOart) carton negru A4, lipici, scotch dublu adeziv pt fixat pe geam.

Se decupează fluturele şi piesele interioare – eu am printat modelul pe o coală normală şi am capsat-o de cartonul negru apoi, cu ajutorul cutterului special, le-am decupat pe ambele în acelaşi timp. E prima oară când folosesc o planşetă de tăiere şi sunt extrem de încântată. Nu mai risc să fac urme de cutter pe masă şi nu mai umblu după cartoane groase care îmi şi alunecau la tăiere. E un instrument foarte util pentru cine face kirigami sau decupaje în stil filigran şi nici nu costă foarte mult.

După ce am decupat fluturele, am lipit bucăţele de hârtie de mătase pe una dintre părţi. Eu n-am fost foarte atentă să nu se vadă marginile lor, dar voi puteţi lucra cu mai multă atenţie. Pentru că îmi place mult cum a ieşit, vreau să mai încerc un model, un balon cu aer cald, şi dacă îmi iese, vi-l arăt.

Fluturele se lipeşte de geam cu scotch dublu adeziv. Când va bate soarele în geam, se va vedea foarte frumos!

Pe geamul Elizei
Pe geamul Elizei

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.