Seria cu Matei de la editura Nemi

Seria cu iepuraşul Matei de la Nemi e printre preferatele mele în materie de cărţi pentru copii mai mici. Eu n-aş şti exact să indic vârsta potrivită, pentru că Eliza le citeşte cu drag şi acum, însă ea are o adevărată pasiune pentru cărţile ilustrate şi cred că n-ar trebui s-o mai folosesc ca etalon. Să zicem, însă, că un 3-5 ani e numai bun ca să i le citiţi voi şi un 6-7 ca să le citească singur.

Sunt publicate până acum 5 cărţi în seria cu Matei şi fiecare are altă temă. Din ce deduc eu, ele acoperă şi parcursul unui an calendaristic, deoarece avem De ce vă certaţi, Matei? (vara), Ajutor, Matei! O fantomă (toamna), Crăciun fericit, Matei! (iarna), Matei o iubeşte pe mami şi Paşte fericit, Matei! (primăvara).

seria-cu-matei

Pe lângă subiectele pe care le deduceţi uşor din titlu, cărţile abordează şi diverse aspecte ale relaţiilor familiale sau interumane (mă rog, inter-iepureşti 😀 ): prietenia, generozitatea, curajul, respectul, iubirea de fraţi şi de alţi semeni, ajutorarea celor mai puţin norocoşi, comportamentul în familie etc.

Pentru că mi-au plăcut foarte mult aceste cărţi la momentul în care le-am primit pentru Eliza, le-am comandat recent şi pentru o fetiţă care îşi va sărbători ziua de naştere în curând. Pe trei dintre ele le-am luat de pe elefant la un preţ foarte bun iar pe cea cu Paştele am luat-o din librăria Nemira de pe bld Magheru din Bucureşti (proaspăt redeschisă într-un spaţiu nou), unde aveau o promoţie – prima carte cu Matei era la preţ întreg, iar a doua la jumătate de preţ, aşa că am luat două. Pe cea cu Crăciunul n-am mai găsit-o, o să i-o dăruiesc în decembrie dacă o s-o găsesc între timp. Sunt sigură că vor fi reduse şi la Bookfest, la finalul lunii mai, aşa că să vi le puneţi pe listă. Despre De ce vă certaţi Matei? am mai scris eu aici, unde sunt şi pagini din interior.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.