Felicitare de Paşti cu ouă şi detalii quilling

Anul ăsta am făcut doar două modele de felicitări de Paşti, pe cea cu Biserica şi pe aceasta cu ouă din carton şi decorată cu câteva detalii quilling. Am furat ideea din Idei creative nr 100, Quilling – flori şi alte ornamente de la editura Casa, şi am schimbat foarte puţine, mai exact am făcut doar o floare în loc de trei, fiindcă mi-a ieşit prima prea mare şi nu încăpeau trei flori atât de mari pe felicitare. În carte se foloseau fâşii de carton ondulat, dar eu nu am avut cum să mi le tai, nu am o ghilotină suficient de mare, iar cu rigla şi cutterul chiar n-am avut răbdare, am preferat să încreţesc fâşii simple de quilling cu un aparat de ondulat. Cartonul este, însă, mai indicat pentru că sunt multe elemente lipite “în dungă” şi hârtia de quilling nu are suficient spaţiu de contact pentru a se lipi bine. Eu am ceva emoţii dacă felicitarea va ajunge la destinatar întreagă.

dscn5277

Materiale: carton colorat, fâşii de quilling, un aparat de ondulat hârtia, lipici, ac de quilling, carton pentru felicitare.

Se decupează şi se lipesc ouăle, puţin suprapuse. Se fac frunzele din fâşii de hârtie încreţite şi îndoite. Cârceii se fac tot din fâşii împăturite în două şi rulate de la partea îndoită spre capăt. Bobocii se fac din jumătăţi de fâşii. Florile se fac din cinci sau şase petale, modelate ca o lacrimă, iar mijlocul e un cerculeţ strâns.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.