Ou din lemn decorat cu mărgele

dscn5336

Eliza a făcut singură acest ou, după ce a văzut multe ouă decorate cu mărgele la târgul de Florii de la Muzeul Ţăranului Român. Evident că din bugetul pe care i l-am dat pentru târg şi-a cumpărat şi unul de acolo, dar a vrut să facă şi ea acasă, aşa că i-am dat un ou simplu de lemn, mărgele mici şi nişte Silipici (e un lipici foarte puternic, care nici nu murdăreşte).

dscn5336

De acum înainte cred că o să port oul ăsta în poşetă ca tipele alea din reclame care poartă sticlele de detergent şi dacă îmi mai zice cineva că n-au copiii răbdare la lucru manual, o să le arăt rezultatul muncii de trei ore a Elizei. În prima seară a stat o oră şi jumătate şi a bibilit la el iar în a doua seară încă vreo oră şi jumătate. A încercat ea să facă nişte modele dar nu prea i-au ieşit, însă oul e frumos tocmai pentru că e lucrat de ea. Dacă vreţi să faceţi nişte modele anume, ar fi bine să le desenaţi cu creionul mai întâi. În plus, căutaţi mărgeluţe care să aibă aceeaşi dimensiune, noi am avut şi mărgeluţe mai plate dar şi mai tubulare şi decorul nu e uniform.

În general, nu păstrez ce lucrează manual Eliza, le dăruiesc sau le mai arunc (recunosc 😀 ), dar oul acesta îl voi păstra mereu. Sunt foarte mândră de cum l-a lucrat, de faptul că a avut iniţiativă să-l facă şi de faptul că nu s-a lăsat până nu l-a terminat chiar dacă o durea spatele de la stat cocoşată la birou să pigulească mărgele cu scobitoarea pe el.

Cu acest articol o să închei seria de articole cu idei dedicate Paştelui şi profit de ocazie să vă şi urez sărbători cât mai frumoase alături de toţi oamenii pe care-i iubiţi. Mulţumesc că-mi sunteţi alături cu o vorbă bună sau cu prezenţa voastră dincolo de ecran, sper că v-a plăcut ce am meşterit anul acesta pentru Paşti şi ne revedem pe 19 aprilie, când am pregătit un articol frumos tare despre cum mi-am găsit în sfârşit un stil personal după ani de zile de încercări şi greşeli!

8 Comment

 1. Sărbători luminate!

 2. Cristina o says: Reply

  Bravo, Eliza!

 3. Ce frumos e!

 4. Sa ii traansmiti Elizei ca este minunat oul ei si ca se poate apuca de lucrat bijuterii din margele, din acelea insirate pe gherghefuri speciale, nu mi vine acum cum se numesc :).
  Pe de alta parte, ieri doamna invatatoare mi a trimis poza cu un desen facut de dante la scoala. la fel ca tine credeam ca nu are rabdare, ca nu i mai place sa deseneze. am cascat ochii mari vazandu l: linii si liniute, tot desenul facut din linii mici drepte sau curbe, cam in genul care a primit Cristina Ologeanu la campania Avent. Deci, daca vor si le place lucreaza cu mare rabdare si concentrare.
  Sarbatori cu lumina sa aveti, cu liniste si cu multa sanatate!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Să ştii că vom încerca şi să ţesem mărgele, mi-ai dat o idee bună!

 5. Valentina says: Reply

  Felicitari Elizei pentru proiect, este un ou frumos.
  Sa aveti sarbatori frumoase in familie!

 6. Foarte frumos! Felicitari si sarbatori frumoase sa aveti!

 7. Nedelea Mihaela says: Reply

  Felicitari Eliza!
  Sarbatori pascale binecuvantate!

Leave a Reply