Interviu cu Dalma Kovacs – vocea Elsei din Regatul de gheaţă (1)

Pe 27 mai, la Sala Palatului din Bucureşti, fanii filmului Regatul de Gheaţă (Frozen) vor avea ocazia să vadă un concert deosebit: Disney în concert – Frozen. În cadrul lui, toate melodiile din film vor fi interpretate live de Dalma Kovacs (cea care a şi dublat vocea Elsei în film), Paula Seling (care va da glas Anei în concert) şi George (pentru Hans, Kristoff şi Olaf – el a şi dat glas în film lui Hans). Artiştilor li se vor alătura o orchestră şi un cor, iar pe ecran va rula filmul, dublat în limba română. Toate melodiile cântate vor fi în limba română.

afis disney concert

Şi pentru că aveam nişte curiozităţi legate de cei trei artişti, am pus la cale, cu ajutorul Corinei de la Disney, o serie de trei articole cu mini-interviuri cu Paula, Dalma şi George. Dacă aveţi întrebări pentru Paula şi George, mi le puteţi scrie în comentarii şi eu le voi trimite mai departe.

1. Cum ai simţit personajul Elsa, având în vedere că i-ai dat glas?

Când am înregistrat la studio melodiile cântate de Elsa pentru Regatul de gheaţă, nu ştiam exact povestea, nu cunoşteam personajul Elsei atât de bine. Pe vremea aceea, din câte ţin minte nu era totul finalizat şi pe urmă am tras noi vocile, ci se lucra intens la finalizarea desenului.

La spectacolul din 27 mai însa va trebui să intru în pielea personajului ca să transmit energia potrivită la fiecare melodie, mai ales că vom fi vizibili pe scenă, nu vom mai fi ascunşi în studio după un microfon. Aici este necesară o doză de actorie pentru că nu îmi vine natural să fiu introvertită cum este Elsa, personalitatea mea se potriveşte mai mult cu personalitatea Annei.

2. Ce melodii vei interpreta la Sala Palatului?

Voi interpreta toate melodiile cântate de Elsa din filmul animat Regatul de gheaţă. Voi cânta două duete cu Anna şi, evident, la începutul animaţiei veţi auzi “S-a întâmplat” (“Let It Go”), iar la final veţi auzi şi varianta cântăreţei Demi Lovato.

3. Ce mesaj de empowerment (încurajare) ai transmite fetiţelor din Romania?

Când aveţi probleme, de orice fel, la şcoală, în familie, gândiţi-vă cum puteţi rezolva situaţia cu iubire. Scoateţi o foaie de hârtie şi scrieţi 20 de variante în care puteţi rezolva o problemă din punctul vostru de vedere. Pe urmă alegeţi cea mai bună variantă şi apucaţi-vă imediat să faceţi acel lucru, fără nervi, gelozie şi nerăbdare, ci cu o doză mare de pudră magică: cu iubire.

4. Ne poţi povesti ceva din culise? Cum ai fost aleasă să o dublezi pe Elsa şi cum a fost experienţa de a lucra cu echipa Disney?

Era o zi de toamnă calduroasă. Tocmai terminasem de băut o cafea bună cu Cornel Ilie în Piata Dorobanti şi mergeam pe jos către casă când am fost sunată să vin imediat să dau audiţie. Eram răguşită (am cântat la un eveniment privat cu o zi înainte), dar neştiind ce am de făcut exact, am luat un taxi şi m-am dus sa cânt.

Melodia trebuia s-o învăţ pe loc, ca de obicei, însă prima oară când mi-a descifrat partitura Răzvan (R. Georgescu a fost cel cu care am tras melodiile la studio), m-am îndrăgostit total de melodie! Înainte să plec, m-am întors la Răzvan şi i-am spus că indiferent dacă eu voi cânta sau nu melodia, va avea succes mare cu siguranţă. Intuiţia mea feminină nu a dat greş!

dalma

Mulţumim, Dalma, pentru interviu şi mult succes la concert!

One Reply to “Interviu cu Dalma Kovacs – vocea Elsei din Regatul de gheaţă (1)”

  1. mi ai facut pofta sa ascult melodia :). e frumos sa afli povestea din spatele povestii. astept cu interes si celelalte interviuri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.