Seria Autobuzul Magic la editura Cartea Copiilor

Nu ştiu cum se face că povestesc de o grămadă de cărţi, numai de cele traduse de mine nu mai reuşesc. Seria Autobuzul Magic de Joanna Cole este ultima serie de cărţi traduse de mine, după acestea m-am oprit, nu ştiu încă dacă temporar sau definitiv. Mi-a făcut enorm de multă plăcere s-o traduc şi a fost o adevărată provocare din cauza jocurilor de cuvinte (unele intraductibile în forma lor originală), dar sper că am făcut o treabă bună.

Am tradus patru cărţi din serie, momentan sunt apărute doar trei: Să explorăm simţurile, În stupul de albine, În adâncul oceanului.

autobuzul-magic

Cărţile demonstrează cum se poate face la şcoală educaţie prin joc şi nu doar prin metoda “profesorul dictează şi copiii iau notiţe”. Domnişoara Frizzle e o profesoară mai ciudată dar pe care copiii o iubesc foarte mult. Folosindu-se de autobuzul magic care se transformă sau se micşorează, după caz, copiii ajung să pătrundă în interiorul corpului uman, într-un stup de albine sau să exploreze adâncul oceanului. Experimentând la prima mână unele lucruri, copiii sintetizează şi acumulează mult mai uşor informaţiile, pe care apoi le rezumă pentru cititorii cărţilor. Multe informaţii ştiinţifice sunt explicate, astfel, pe înţelesul copiilor iar cărţile pot fi de mare ajutor şcolarilor de clasele 1-4 atunci când au de făcut pentru şcoală proiecte pe diverse teme. Despre proiectele şcolare ale copiilor chiar voiam să vă povestesc, dar o să abordez acest subiect în alt articol.

Cărţile sunt bogat ilustrate, cu multe schiţe, notiţe suplimentare, explicaţii, curiozităţi etc Pot fi un pic dificil de citit dacă vreţi să le folosiţi ca  pe o poveste pur şi simplu, pentru că trebuie să săriţi de la una la alta, însă vă asigur că merită efortul. Elizei i-au plăcut foarte mult şi chiar sper să se traducă şi altele (a se citi “să le traduc eu” 😀 ).

Dacă vă atrag cărţile, să ştiţi că pe pagina de Facebook Ghidul pozneţ de cultură găsiţi un concurs la care puteţi câştiga trei exemplare din Autobuzul magic. În stupul de albine. Atenţie, nu e cu like and share, ci cu joacă, aşa că  pregătiţi-vă să fiţi creativi şi jucăuşi împreună cu copiii!

3 Replies to “Seria Autobuzul Magic la editura Cartea Copiilor”

  1. Seria e minunata, Ilinca e cea mai incantata de serie, poate si datorita inclinatiei ei spre matematica si stiinte. Inca nu le-am spus de a treia aparitie, n-as avea liniste pana nu as cumpara-o. In plus, cand le cumpar carti, trebuie sa iau cel putin 4 🙂

  2. Noi avem Autobuzul magic-să explorăm simțurile și este extraordinară! Copiii (și adulții :p) sunt fascinați de ea, deși sunt mai mici: 6 ani și jumătate și 4 ani. Abia așteptăm să ne completăm colecția și cu celelalte volume!
    Să mai traduci cărți așa interesante! 🙂

  3. Aa, cat de mult mi-au placut desenele!! ,a bucur mult ca ai tradus cattile si spre a traduci multe altele! sa ne mai ti la curent! fug sa vad cum comand 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.