Noutăţi editoriale la Bookfest 2017 (1)

Am adunat pentru voi noutăţile, evenimentele şi lansările de cărţi pentru copii (în proporţie de 95%, cred că am şi o recomandare-două de cărţi pentru adulţi) de la târgul de carte Bookfest, care se va desfăşura la Romexpo în perioada 24-28 mai 2017. După ce ajung la târg, o să pun fotografii cu standurile, cărţile şi alte lucruri demne de interes pe pagina de Facebook a blogului, aşa că vă aştept să daţi like acolo să fiţi la curent cu ce postez. Dacă vă plac recomandările şi sugestiile din articol, îl puteţi da mai departe, să afle şi prietenii voştri ce minunăţii pot găsi la Bookfest.

Editura Humanitas cu divizia Humanitas Junior ne face câteva suprize frumoase, printre care şi lansarea primei cărţi scrisă de Otilia Mantelers – Secretul Monstrului. În afară de asta, Val şi Cetatea Sufletelor de Ana Alfianu şi Cartea Deliei merită să le răsfoiţi la târg.

noutati-humanitas

Editura Frontiera continuă seria de cărţi pentru copii începută de curând cu două noi titluri: A dispărut tortul şi Sistemul nervos, sistemul bucuros. Despre cărţile editurii Frontiera am mai scris eu aici.

noutati-editura-frontiera

Editura Pandora M, cu divizia pentru copii Panda M, a pregătit două cărţi româneşti frumoase – o carte nouă de Sînziana Popescu, Pentru Petrică, iepuraşul meu cu ochi roşii şi o nouă aventură cu râma Oli – Aventurile râmei Oli la Zoo. Pe cei de la Panda îi găsiţi în pavilionul C1 la standul A04. Din categoria traduceri, ca noutăţi, vor avea Ordinul Iepurilor Regali, Micuţa vrăjitoare şi Micul constructor.

banner-bookfest-2017-panda

La editura Cununi de Stele o să găsiţi un roman poliţist despre care am auzit numai lucruri bune şi chiar am citit că se compară cu Guillaume Musso la felul în care este construită naraţiunea – Zeus nu moare niciodată. Abia aştept să-l citesc, eu sunt mare fan romane poliţiste de calitate. Cartea are şi lansare duminică, pe 28 mai, de la ora 13.00 pe scena Agora din pavilionul C1.

coperta-zeus-nu-moare-niciodata

Editura Nemira cu divizia Nemi pentru copii merită vizitată, măcar pentru a răsfoi cele mai noi apariţii: Aventurile lui Sacha în castelul fermecat de Iulian Tănase, Enescu şi hora razelor de soare de Cristina Andone, Vraja dorinţelor (primul volum din seria Tărâmul poveştilor) şi Proscrisul. Povestea lui Robin Hood.

cover-bookfest-2017-nemira

Editura Paralela 45 – am remarcat pe site-ul lor nişte Jurnale şcolare interesante, pe care o să le găsiţi şi la Bookfest, în fapt nişte caiete de vacanţă pentru clasele 5-7, dar care par interesante. În pregătire şi sper să fie gata pentru Bookfest mai au două cărţi cu detectivi, pentru copii de 8+. Un trailer drăguţ al cărţilor aici. O altă carte care mi-a atras atenţia e cea cu fabule sub formă de benzi desenate.

coperti-paralela45-noutati

va urma

One Reply to “Noutăţi editoriale la Bookfest 2017 (1)”

  1. Mulțumim mult pentru recomandări! Iubesc cărțile editurii Frontiera!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.