Noutăţi editoriale la Bookfest 2017 (2)

coperti-paralela45-noutati

Prima parte aici

Editura Univers Enciclopedic Junior are foarte multe cărţi deosebite pentru copii, eu mereu recomand titluri de la ei pentru că nu ne mai săturăm de ele, sunt printre favoritele noastre la citit. Cu siguranţă Eliza se va bucura să audă că mai apare o carte cu Tafiti, dar şi cu Păianjenul Firicel. Pe lângă acestea, veţi găsi titluri noi pentru copii mai mici: Iepurica Drăgălaşa, Ursuleţul Bobby, Primele mele poveşti de noapte bună, Unde locuiesc animalele?

coperti-univers-enciclopedic-junior

Editura Litera are o mulţime de lansări şi evenimente, găsiţi tot programul aici (am şi eu eveniment joi, pe 25, cu proiectul Micul librar). La editura Litera o să găsiţi, în materie de noutăţi, o carte de Dragoş Pătraru (Unde nu-i cap, vai de popoare), cea mai nouă carte a lui Jojo Moyes (Un bărbat şi o femeie) şi cea mai recentă carte a Ligiei Pop (Un ghid al detoxifierii în 15 zile). Editura Litera va avea stand în pavilionul C2.

Editura Casa vine cu cea mai recentă apariţie din seria cu Bobiţă şi Buburuză, un număr nou din colecţia Idei creative (Înşirarea mărgelelor pentru copii şi începători) dar şi cu o carte de excepţie – Prietenii păsărilor, pentru care vor avea şi lansare joi, pe 25 mai, în colaborare cu Societatea Ornitologică din România. Nu uitaţi că puteţi cumpăra şi cartea mea, Brâie de inspiraţie folclorică.

noutati-editura-casa-bookfest

Editura Polirom, cu divizia Polirom Junior în care publică romane deosebite pentru copii scrise de scriitori consacraţi de cărţi pentru adulţi (eu am luat din seria asta Fetiţa căreia nu-i plăcea numele său de Elif Shafak), va avea un eveniment dedicat celor mai recente cărţi din colecţie: Prinţul din negură de Carl Luis Zafon, Copacul minciunilor de Frances Hardinge şi Casa Heap. Primul volum al Trilogiei Iremonger (vineri, 26 mai, ora 14.30, etaj 1, pavilion C1 la standul Bookfest Junior).

colaj_polirom-junior

Editura Art, cu divizia Arthur, vine la târg cu continuări ale unor serii deja celebre: a treia carte din seria cu Detectivii Arieni (Dosarul unei vacanţe de groază) şi a doua carte din seria cu Rostogol de Lavinia Branişte (Rostogol păzeşte pepenii) dar şi cu o carte nouă scrisă de un autor român: Lupul jucător de poker de Irina Dobrescu.

noi-aparitii-editura-arthur-bookfest

Editura Diana – lansează o serie de cărţi cu poveşti terapeutice scrise de Adriana Mitu, cărţi cu puzzle. Tot la Diana o să mă uit după o carte de colorat cu Mihaela şi după o carte de educaţie prin folclor, despre care am citit într-un newsletter, şi care pare promiţătoare.

coperti-editura-diana-bookfest

De la Curtea Veche Publishing am pe listă o carte pentru adulţi, nu una pentru copii. La Bookfestul ăsta au multe cărţi noi scrise de personalităţi ale mediului online (Răzvan Exarhu, Valentin Vasile, Mirela Retegan, Radu F Constantinescu), însă eu îmi doresc o singură carte, din care am citit câteva fragmente pe un blog şi care m-a făcut curioasă să citesc întreaga lucrare: Spovedania unui preot ateu de Ion Aion. Se pare că anul ăsta e anul în care citesc cărţi scrise de actuali sau foşti oameni ai Bisericii, pentru că mai am pe listă Jurnal scoţian, o carte scrisă de preotul Ioan-Florin Florescu şi publicată la editura Polirom. Despre Jurnal scoţian puteţi citi aici.

spovedania_unui-preot-ateu

Editura Gama lansează patru noi titluri în colecţia Imago: Challenger Deep de Neil Schusterman, o poveste despre lupta unui licean cu schizofrenia, 7 Zile de Eve Ainsworth, un roman despre problemele adolescenților de azi, ipocrizie, bullying și suferință, Cum să trăieşti veşnic de Sally Nichols, jurnalul unui copil de 11 ani bolnav de leucemie, care știe că nu mai are mult de trăit, şi O insulă numai a noastră de Sally Nichols, un roman despre familie și prietenie.

coperti-gama-imago-noi

4 Comment

  1. Ieri am evitat intrarea zilnica pe blogul tau, cand am vazut ca ai inceput seria de Bookfest si stiu ca o sa ma tentezi cu miriade de carti pe care nu mi le permit, dar azi n-am mai reusit 🙂 Mi se pare superidee de marketing titlul acelei carti cu “Spovedania”, clar o voi cauta la targ. Iar pe blogul Jurnalul scotian am intrat de cateva ori si mi-a placut mult cum gandeste acel preot, rational si echilibrat, fara niciun exces care sa te indeparteze de credinta, asa cum pacatuiesc majoritatea preotilor romani. Am avut chiar si un mic dialog acolo la un moment dat, cand el era prins la inghesuiala de catre ultrareligiosi dupa publicarea unui articol, iar eu i-am scris sa il felicit pentru el; mi-a raspuns ceva de genul “Aoleu, daca pana si ateii ma felicita, atunci chiar am probleme!” :-)))

    1. Laura Frunză says: Reply

      Ştiu comentariul tău, am citit şi eu articolul. Cărţile astea două mi le iau sigur, dacă nu te grăbeşti să le citeşti, o să ţi le pot împrumuta eu la un moment dat.

  2. Da, vreau! Ura, am facut deja o economie de la Bookfest! 🙂

  3. Amanda says: Reply

    Abia astept sa ajung! Ca nu am mai cumparat o carte de un an!

Leave a Reply