Eu sunt cel mai puternic

Eu sunt cel mai puternic e o carte amuzantă de la editura Frontiera. Deşi are pe copertă un lup fioros, vă asigur că e o carte potrivită pentru copiii de 3+ Ilustraţiile viu colorate şi textul simplu care le va aduce aminte de câteva poveşti cunoscute vor face din Eu sunt cel mai puternic o carte preferată, mai ales dacă citiţi povestea pe voci. Învăţaţi să imitaţi lupul fioros, dar şi iepuraşul timorat, de exemplu, pentru ca distracţia să fie garantată!lup_cover_3d-600x600

Foarte plin de sine, lupul îi întreabă pe toţi cei pe care îi întâlneşte în cale cine e cel mai puternic din pădure. Iepuraşul, Scufiţa Roşie, cei trei purceluşi, cei şapte pitici răspund toţi că lupul este, desigur, cel mai puternic. Numai un brotăcel mic şi amărât îl înfruntă pe lup şi îi răspunde că, bineînţeles, mămica lui este cea mai puternică. Habar nu are lupul, care se înfurie auzind răspunsul, că îşi va găsi naşul cu micul brotăcel! Încrezător în capacitatea mamei lui de a-l ocroti, brotăcelul este singurul care nu se lasă impresionat de atitudinea îngâmfată a lupului. Dacă purtaţi discuţia în direcţia potrivită după ce citiţi această poveste, îi veţi învăţa pe copii să nu dea înapoi în faţa atitudinii de superioritate a celor din jur şi să aibă încredere că voi veţi fi acolo mereu să-i protejaţi şi să-i ajutaţi.

interior-eu-sunt-cel-mai-puternic

Cartea este foarte potrivită şi chiar indicată pentru o scenetă scurtă de serbare, pentru că implică destul de mulţi actori (14 copii plus povestitorul), cu puţine replici, uşor de învăţat sau de improvizat, dacă e cazul. Creaţi decorul pădurii împreună cu copiii (îl puteţi desena pe o bucată de pânză sau pe coli A0 lipite între ele – sau proiectaţi o imagine dacă aveţi un perete sau o perdea albă) iar pentru costume improvizaţi măşti din carton, urechiuşe din fetru lipite pe cordeluţe, scufii simple din resturi de ţesături pentru pitici etc. Veţi obţine o piesă amuzantă, fără eforturi costisitoare pentru părinţi şi fără stres pentru copii.

Editura Frontiera poate fi găsită la Bookfest în pavilionul C4, standul C30.

One Reply to “Eu sunt cel mai puternic”

  1. Avem și noi cartea, este minunată! De mult m-am mai avut o carte atât de amuzantă!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.