Poveşti cu un carusel fermecat, dragoni înaripaţi şi vacanţe cu zâne

Poveşti cu un carusel fermecat, dragoni înaripaţi şi vacanţe cu zâne este un volum de poveşti scrise autoarea germană Isabel Abedi. Noi am terminat recent de citit poveştile (le-am citit seara, la ora de culcare) şi pentru că ne-a plăcut foarte mult, m-am gândit să vă povestesc despre ea. Toate poveştile sunt bogat ilustrate, iar cartea are coperţi cartonate. Iată un rezumat al poveştilor pe care le puteţi citi în carte, dacă aveţi răbdare să citiţi tot articolul, o să descoperiţi şi povestea mea preferată, una pe care, poate, aţi evita s-o citiţi copiilor.

coperta-isabel-abedi

Caruselul luminat de lună este o poveste despre o fetiţă sărmană care îşi doreşte mult să se dea în caruselul care tocmai a fost amplasat pe pajiştea satului. Visul ei cel mai mare este să încalece poneiul alb ca zăpada pe care îl priveşte zilnic de la fereastră. În cele din urmă, visul ei se împlineşte, dar nu aşa cum v-aţi aştepta. Puteţi citi această poveste pe site-ul editurii, unde veţi vedea şi ilustraţiile.

Paparazzi şi insula colorată este despre un papagal pirat pe nume Paparazzi, care s-a săturat de viaţa pe mare şi vrea să se retragă într-un loc liniştit.

În Vacanţă cu zâna, doi copii, Jeni şi Leon, sunt cu familia în vacanţă la cort dar plouă şi e vreme urâtă, aşa că ei se plictisesc. În cele din urmă, întâlnesc o zână care le poate îndeplini o dorinţă. Vă las pe voi să descoperiţi ce dorinţă îşi pun copiii.

Locul de onoare din Intercity va aparţine unui băieţel care îşi doreşte foarte mult să meargă cu trenul, aşa că mama îl duce la ţară la bunicul cu acest mijloc de transport. Numai că experienţa nu e deloc aşa cum s-a aşteptat, pentru că trenul e foarte aglomerat, iar mama trebuie să-l ţină în braţe într-un compartiment cu aer închis şi oameni nepoliticoşi. Invitaţia conductorului de a vizita locomotiva vine la fix pentru a salva ziua!

Cele şapte capre zburătoare sunt o turmă de capre care s-au plictisit de traiul lor banal de zi cu zi, aşa că îl obligă pe păstor să le ducă într-o călătorie. Până la urmă le place atât de mult să călătorească, încât se decid să nu se mai întoarcă niciodată la pajiştea lor.

Pachet din vacanţă pentru Carla este o povestioară despre o fetiţă care îşi uită jucăria preferată, pe Motanul Cenuşiu, la hotelul din Franţa unde şi-au petrecut concediul. Deşi părinţii se interesează prin telefon la hotel, jucăria nu este găsită. Vine ziua de naştere a Carlei şi ea nu este deloc fericită, deşi are multe cadouri şi un tort uriaş de ciocolată. Singurul lucru care o înveseleşte este sosirea unui pachet surpriză.

În Zona de servicii, Samuel, un băieţel care călătoreşte cu părinţii pe autostradă, descoperă în zona de servicii un căţeluş abandonat, pe care îl ia acasă.

Zbor cu avionul în Brazilia – o şoricuţă se strecoară în poşeta unei doamne şi ajunge cu avionul în Brazilia, unde îşi face nişte prieteni interesanţi care o duc la un carnaval plin de culoare şi veselie.

Un prieten pentru Nas de Catifea este despre un ponei cu un picior rupt care se împrieteneşte cu un băieţel timid.

În Vacanţa lui Glub pe planeta Pământ aflăm cum şi-a petrecut extraterestrul Glub vacanţa de vară pe Pământ, unde a descoperit cum se manifestă afecţiunea dintre oameni.

Dragonul înaripat este despre un băieţel care trebuia să înalţe un zmeu împreună cu tatăl său, dar acesta s-a îmbolnăvit şi nu a mai putut ieşi cu fiul său. Când Max înalţă zmeul singur, descoperă că acesta se transformă într-un dragon adevărat.

Ursul în blană de oaie a fost povestea mea preferată, deşi este destul de tristă şi cred că o să vreţi s-o citiţi voi înainte de a le-o citi copiilor. Este despre un meşter croitor pe nume Petre care făcea şi nişte jucării foarte frurmoase, pe lângă haine. Într-o seară, când Petre a primit o comandă de 10 ursuleţi de pluş, îl vizitează Moartea, sub forma unei fetiţe mici cu părul argintiu. Petre ştie că trebuie să meargă cu fetiţa dar are o ultimă dorinţă: să termine ursuleţii. Numai că, neavând suficient material, pe ultimul îl face dintr-o blăniţă de oaie, aşa că iese un ursuleţ alb cu obrăjori roşii. Ursuleţii ajung într-un magazin dar nimeni nu vrea să cumpere ursuleţul alb. Anii trec şi ursuleţul rămâne, prăfuit, în spatele rafturilor. După un timp, în magazin intră un băieţel cu mama lui şi ajung să cumpere ursuleţul. Băieţelul era strănepotul lui Petre şi îşi dorea un ursuleţ cu adevărat special!

În adâncul munţilor este o poveste despre un băieţel pe nume Iacob care avea o tradiţie împreună cu tatăl său: în fiecare primăvară făceau o excursie la munte împreună. Anul acesta, Iacob găseşte în adâncul munţilor un pitic, care îi dăruieşte o piatră preţioasă din care îi va face mamei un inel.

Din Oul de plappagal iese o pasăre extraterestră cam nepoliticoasă, care mănâncă multe dulciuri şi bea multă limonadă cu zahăr . Plappagalul, care vorbeşte inversând cuvintele în frază (e foarte amuzant să exersaţi cu copiii vorbirea plappagalului) ajunge pe capul lui Filip, care tocmai îşi serbase ziua de naştere. Nu doar că îi mănâncă toate dulciurile dar nici nu vrea să mai plece!

În Vacanţă pe balcon, Liliana este supărată că anul acesta părinţii nu mai au bani să meargă în vacanţă în Spania, ca în fiecare an, dar descoperă o modalitate inedită de a-şi petrece vacanţa, ca şi cum ar fi în Spania.

Colierul din scoici este cel care aduce împreună doi copii din ţări diferite care nici măcar nu vorbesc aceeaşi limbă, dar care se înţeleg în limbajul prieteniei.

Copacul muzical este despre un băieţel care îşi doreşte să facă muzică dar tatăl îl trimite la hochei. Deşi este bun la hochei, băieţelul este mult mai atras de flautul său, aşa că până la urmă pune piciorul în prag şi renunţă la hochei.

Natalia şi călătoria din vis este despre o fetiţă care primeşte cadoul de la bunicul ei persan o carpetă frumoasă, pe care o pune lângă patul ei. Noaptea, Natalia visează că pleacă în zbor cu acea carpetă albastră ca cerul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.