O carte şi un eveniment pentru taţii cu chef de joacă

….Joacă cu copiii, bre, aşa că dacă ai ajuns aici căutând altfel de joacă, keep moving! 😀

100 de activităţi cu tata de Gilles Diederichs este o carte de activităţi şi jocuri tată-copil, publicată în 2016 la Didactica Publishing House. Ştiu că cei mai mulţi taţi ştiu să se joace cu copiii lor, dar sunt şi bărbaţi care, odată ce ajung faţă în faţă cu bebeluşul, nu prea ştiu ce să facă (O carte foarte simpatică şi plină de duioşie în acest sens e Tati şi Cutia cu pupici de Pascal Bruckner, tot de la DPH). Cartea nu prezintă nimic nou sau ieşit din comun, doar ne aduce aminte de lucruri care ar trebui să fie instinctive, căci joaca şi jocul ar trebui să facă parte din ADN-ul fiecărui om (cu excepţia mea :D)coperta-100-de-activitati-cu-tata

Cartea e împărţită pe etape de vârstă (0-2 ani, 2-5 ani, 5-10 ani) şi conţine sugestii variate de activităţi, precum dans, gimnastică, ieşit în natură, activităţi creative, activităţi de conectare, gătit, desenat, joc actoricesc, muzică, ritualuri de îngrijire, povestit, masaj etc. Puteţi lua cartea să o studiaţi cu copilul şi să aleagă chiar el ce vrea să facă, s-ar putea să fie atras de cele mai haioase jocuri pe care, poate, tatăl nu le-ar alege. Ce mi-a plăcut cel mai mult la această carte e că ilustraţiile arată tot felul de tătici şi copii (şi caucazieni şi afro-americani, şi cu barbă şi fără şi cu copii blonzi, şi roşcaţi, şi bruneţi etc) pentru ca toată lumea să se regăsească în paginile ei.

Şi dacă tot vorbim de taţi şi de joaca lor cu cei mici, nu se poate să nu vă anunţ următoarea ediţie a evenimentului Modern Dad’s Challenges, care este chiar despre psihologia jocului. Sunt vorbitori unul şi unul la ediţia asta, aşa că grăbiţi-vă să prindeţi un loc pentru partenerii voştri (mă adresez mamelor, că ştiu că am puţini taţi ca cititori direcţi). Moderatorul evenimentului va fi Andrei Cismaru (blogger) iar printre vorbitori se numără: Adriana Mitu (trainer de parenting şi autor de poveşti terapeutice, publicate recent la editura Diana), Ioana Saidel (Asistent educator Montessori grupa de vârstă 0-3 ani), Leon Magdan (Profesorul de Joacă de la Itsy Bitsy), Cristina Haica (specialist în psihologia copilului), Ana Maita (consilier Asociaţia SAMAS).

afis-mdc2

Workshopul va avea loc la Centrul Seeds for Happiness (Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, sector 4, Bucuresti), pe 7 iunie de la 18.30 iar înscrierile se fac pe blogul Frunzaresc.eu. Evenimentul Modern Dad’s Challenges este sprijinit de Cutaden Bebe, Pampers, Sloop, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Web Designer Bucuresti, Crystal Dental Clinic.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.