Parada Micilor Biciclişti de 1 iunie

O prietenă foarte dragă de-a mea se ocupă de organizarea şi promovarea acestui eveniment sportiv pentru copii, aşa că nu puteam să nu vă anunţ de eforturile pe care le face an de an, doar din dragoste pentru sport şi pentru copii şi fără niciun beneficiu material pentru ea sau pentru altcineva. Dacă sunteţi în Bucureşti şi copiii voştri merg pe bicicletă (indiferent că e cu roţi ajutătoare sau fără), mergeţi şi la Parada Micilor Biciclişti, o să fie distracţie mare!

Unde şi când?

Joi, 1 Iunie 2017, începând cu ora 10.00, în parcarea Sălii Polivalente – Orășelul Copiilor, București.  După adunare, verificare biciclete şi alte activităţi, feriți de trafic, escortați de agenți de circulație și însoțiți de cei dragi, la ora 12.00, micii bicicliști vor porni într-o adevărată paradă de veselie, culoare și claxoane, prin Orășelul Copiilor.  Astfel, vor atrage atenția societății că noua generație de bicicliști se pregătește să reducă poluarea care sufocă orașele României.

Condiţii de participare

Accesul este liber, însă pentru o mai bună organizare, înscrierea este obligatorie și se face pe pagina evenimentului, unde se găsesc toate detaliile: goo.gl/QBq4zA

Copiii trebuie însoțiți de cel puțin un adult (biciclist sau pieton) și este recomandat să fie echipați cu cască de biciclist și claxon.

Ce câştigă copiii?

Scopul principal este acela de a-i învăța pe cei mici principiile de bază pentru a deveni viitori bicicliști urbani responsabili, într-un mediu relaxat și plin de veselie. Cu sprijinul partenerilor și al voluntarilor din comunitatea bucureșteană de bicicliști, micii participanții vor învăța care sunt regulile de siguranță pe care trebuie să le respecte în timpul deplasării pe două roți, cum să manevreze bicicleta printre obstacole și mai ales, cum să pedaleze în grup. Fiecare etapă parcursă va fi bifată în Brevetul Micului Biciclist, pe care fiecare participant îl va avea în kit-ul de înscriere, alături de alte cadouri speciale pentru ei.

WWF România va avea şi ateliere de creaţie pentru copii, Banca Transilvania va împărţi claxoane de bicicletă, iar la tombolă se vor putea câştiga 4 biciclete de la Decathlon, un ursuleț de pluş de la WWF România, articole de petrecere de la Endless Party şi rechizite de la Click Birotica.

micii-biciclisti

Pentru părinţi

Cei de la Dormeo vor avea o zonă de relaxare pentru părinţi, unde o să le puteţi testa nişte toppere de saltele. Eu zic să nu rataţi ocazia de a privi cerul întins confortabil pe o saltea bună 😀

Despre organizatori

Parada Micilor Bicicliști, singurul eveniment dedicat micilor pasionați de pedalat, este organizat de Asociația Adevărații VeloPrieteni în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 București

Asociația Adevărații VeloPrieteni are ca scop promovarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ şi modalitate de recreere la toate vârstele, dar și creşterea siguranței în trafic a bicicliștilor și dezvoltarea cicloturismului românesc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.