Cum a fost la atelierul de quilling de la Bookfest

Pentru că mai mereu am remarcat că părinţii sunt foarte atraşi de activităţile creative şi, din prea mult perfecţionism, tind să lucreze în locul copiilor, am decis ca anul acesta să-i primesc şi pe ei la ateliere, în speranţa că, fiind concentraţi asupra lucrului lor, îi vor lăsa în pace pe copii. Şi aşa a şi fost! Părinţii au fost aşa de captivaţi de activitate, că toţi copiii au putut lucra liniştiţi, aşa cum au putut şi au vrut şi i-a dus imaginaţia. Cred că pot trage concluzia că şi părinţii au nevoie de aceste activităţi pentru a se deconecta, aşa că de acum înainte, cel mai probabil, voi face ateliere părinte-copil pentru a-i stimula să petreacă şi acasă timp împreună în acest fel.

atelier-quilling_1

Pentru copii am pregătit o planşă pe care să exerseze tehnicile de bază în quilling. I-am învăţat care sunt uneltele, ce tipuri de fâşii există, câteva forme de bază, cum se lipesc şi la ce pot folosi aceste cerculeţe de hârtie colorate. Părinţii trebuiau să treacă repede prin lecţiile de bază despre cerculeţe şi să înveţe să folosească câteva instrumente mai avansate: pieptenele de quilling, aparatul de ondulat, aparatul de franjurat şi şabloanele din plastic. Până la urmă, copiii au fost aşa de fascinaţi de aparatul de franjurat, că şi-au umplut copacii cu floricele făcute în acest mod.

atelier-quilling_3

A fost un atelier foarte relaxant, cu copii cunoscuţi, care au mai fost şi care au crescut cu atelierele mele. Una dintre fetiţe venise prima oară acum 4 ani – primul ei atelier fusese cel de colaj cu Bobiţă şi Buburuză, şi aşa m-a cuprins o nostalgie că probabil la Gaudeamus voi face un atelier de lectură şi poveşti cu cele două simpatice personaje.

Planşa pe care am pregătit-o pentru copii a conţinut patru imagini reprezentând anotimpurile, iar copiii au trebuit să completeze imaginile cu cerculeţe pentru pomul de Crăciun, picături pentru norul de ploaie, floricele şi frunză pentru lăcrămioară şi frunze pentru copaci. Pentru că au fost foarte entuziaşti cu privire la accesoriile de lucru, nu au reuşit toţi să termine lăcrămioara şi au primit temă de casă să o termine, mai ales că aproape toţi aveau fâşii de quilling acasă.

atelier-quilling_2

Mai multe fotografii de la atelier pe pagina de Facebook a blogului.

2 Replies to “Cum a fost la atelierul de quilling de la Bookfest”

  1. Si noi facem quilling acasa, de cand fiica mea avea vreo 7 ani. In luna martie face martisoare si pentru mine au ramas cele mai dragi si pretioase lucrusoare, ca-s iesite din manutele ei. Noi am improvizat un dispozitiv de rasucit hartia, dintr-o scobitoare. Cata bucurie mi-a adus articolul tau! Diseara scot setul de quilling, e o activitate minunata pe care o putem face si noi, impreuna cu copiii!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Cumpără-i fetei un ac de quilling 🙂 Şi maşinuţa de franjurat, o să fie înnebunită după ea. Fâşii late de 1 cm pt maşinuţa de franjurat găseşti la Jumbo. Pe restul pe site la Dacoart, nu sunt scumpe deloc: https://www.dacomag.ro/unelte-quilling/5483-aparat-de-franjurat-hartia-daco-ap002.html

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.