Află cum îţi poţi înscrie clasa în Şcoala Siguranţei!

Săptămâna trecută am fost la o lecţie deschisă la Şcoala 150 din Bucureşti, lecţie care a marcat închiderea de an la Şcoala Siguranţei Tedi. Am fost la închiderea de an şi în 2016, atunci a fost, întâmplător, la şcoala Elizei, dar acum mi-a plăcut mai mult felul în care s-a desfăşurat pentru că am avut ocazia să văd cum se face o oră de “siguranţă” într-o clasă de pici de clasa întâi.

Ora a fost ţinută de o doamnă poliţist foarte simpatică, sub supravegherea şi cu ajutorul doamnei învăţătoare Cezarina Psatta şi în entuziasmul general al unor copii simpatici îmbrăcaţi de ocazie, în vestuţe fosforescente şi cu caschete de “poliţist” pe cap.

Doamna poliţist le-a povestit copiilor despre siguranţa acasă şi în concediu şi a făcut cu ei o sesiune de întrebări şi răspunsuri, pe baza unor filmuleţe educaţionale realizate de Departamentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul DGP Bucureşti.

Şcoala Siguranţei nu este numai despre siguranţa rutieră, ci este despre toate acele momente în care siguranţa personală, a bunurilor sau a celor dragi este pusă în pericol.

Eu însămi am avut de învăţat din această lecţie câteva lucruri pe care să le punctez în discuţiile cu Eliza, iar doamna poliţist a fost extrem de amabilă să-mi pună la dispoziţie unul dintre filmuleţe ca să-l arăt şi eu Elizei.

scoala-sigurantei-tedi

Programul Şcoala Siguranţei Tedi este un program educațional inițiat de compania Tymbark Maspex România prin brandul Tedi și pus în aplicare împreună cu Ministerul Educației Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice și cu Poliţia Română. În anul școlar 2016 – 2017, la proiect au participat peste 32.000 de elevi de clasa I din 935 de şcoli din toată ţara, reprezentând o creștere de 7% față anul școlar precedent.

Şcolile se pot înscrie pe site-ul www.scoalatedi.ro în viitorul an şcolar şi, după ce vor fi acceptate în program, vor primi materiale educaţionale pentru toţi copiii de clasa întâi. Şcolile pot trimite fotografii de la lecţiile susţinute (în anul şcolar 2016-2017, organizatorii au primit 9.332 de imagini, față de aproximativ 5.000 câte au fost transmise în primul an de desfășurare al programului.) iar cele mai active şcoli vor fi premiate lunar.

La şcoala 150 din Bucureşti, elevii de clasa întâi au predat ştafeta celor de la clasa pregătitoare în cadrul unei ceremonii emoţionante, în care cei de clasa întâi le-au pus pe cap picilor de şase ani şepcuţele de poliţist iar ei au primit, la rândul lor, toci de absolvent al Şcolii Siguranţei Tedi.

La final, cu un chiot de bucurie, micuţii şi-au aruncat tocile în aer. Şi pentru că nicio festivitate nu e completă fără cadouri, toţi copiii au primit dulciuri şi sucuri de la Tymbark. Bineînţeles, mascota Tedi a fost primită cu mare bucurie de copii şi cu greu a scăpat nevătămată de acolo!

scoala-sigurantei-tedi-absolvire

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.