Trei produse (aproape) indispensabile vara

produse-cosmetice-utile-la-mare

Zilele trecute am fost într-o mică vacanţă la mare şi produsele astea trei m-au scos din mai multe încurcături. Le-aş recomanda în bagajul de vacanţă al oricui, cu copii sau fără, pentru că sunt de mare ajutor şi, din punctul meu de vedere, sunt indispensabile vara aceasta! Pentru uleiul de cocos şi apa termală puteţi alege orice firmă, dar crema reparatoare de la Avene nu aş înlocui-o cu nimic altceva!

produse-cosmetice-utile-la-mare

Uleiul de cocos după soare de la Solaris – e fain că vine în recipient cu pompiţă dar nu e foarte fain când se întăreşte 😀 Eu a trebuit să deşurubez pompiţa până la urmă ca să-l folosesc, pentru că nu era suficient de cald în mediul ambient ca să se lichefieze. E nemaipomenit pentru a hidrata pielea uscată de soare vara la mare, eu l-am folosit şi pentru mine şi pentru Eliza, amândouă avem tendinţe de uscare a pielii, iar după ce se bălăceşte în apa sărată a mării, e şi mai imperios să hidratăm bine pielea. Atenţie! Eu nu recomand să folosiţi uleiul de cocos pe post de cremă de protecţie solară. Nu cred sub nicio formă că uleiul de cocos poate proteja de agresivitatea razelor solare, în special la mare. Fiţi responsabili şi folosiţi creme cu factor de protecţie adecvat, mai ales pentru copii! Soarele nu mai e de mult prietenul nostru şi trebuie să ne protejăm de el, mai ales în cazul expunerii mai îndelungate.

Apa termală Uriage e o minune a naturii – am folosit-o pe faţă pentru toată lumea, pe zonele înroşite de scutec ale lui bebe, tot pentru bebe, ca să-l spăl în diverse locuri când nu aveam altă soluţie (pulverizat apa şi şters cu nişte comprese), ca să ne răcorim pur şi simplu, ca să calmăm pielea înroşită de soare. Apele termale nu sunt nişte chestii de fiţe şi mega scumpe, să nu ne putem apropia de ele! Se găsesc şi tuburi mici, care ţin destul de mult, la preţuri accesibile – chiar la mare am văzut într-un magazin un afiş cu o apă termală mică la 10 lei (de la Avene).

Crema reparatoare de la Avene a salvat, pur şi simplu, concediul nostru. În prima zi am ajuns la mare, nu părea deloc să ardă soarele (ştiţi cât de înşelător poate fi soarele la mare), am cremuit-o pe Eliza (cu o cremă super la tub cu spray, de la Avene, pentru copii, cu SPF50+) şi apoi m-am întins puţin şi am aţipit. Numai că Eliza s-a dus în apă, s-a bălăcit o grămadă şi eu n-am mai reaplicat crema. Aşa că seara am văzut că era roşie rău pe umeri, parţial spate, unde era mai decupat costumul şi pe braţe (eu n-am păţit nimic pentru că eram îmbrăcată şi sub umbrelă). I-am făcut duş şi am dat-o repede cu crema asta. A făcut minuni! Nu a usturat-o deloc, roşeaţa s-a estompat în două zile, nu a făcut băşici şi nu s-a plâns de niciun disconfort. După asta am fost mult mai atentă cu aplicarea cremei cu factor de protecţie şi n-am mai avut probleme. Asta până acum câteva zile când a fost în excursie cu şcoala!

Mi-a venit iar roşie rău pe umeri şi braţe şi am scos din nou crema minune! Din fericire, a fost ascultătoare şi a purtat şapca pe care am fost inspirată să i-o dau, că altfel mă trezeam şi cu o insolaţie. Pe viitor, o să-i dau tricouri cu mâneci în toate excursiile, acum a avut ceva fără mâneci şi clar nu a fost o alegere inspirată. Crema este foarte fluidă şi răcoritoare, se aplică fără a se pune presiune mare pe pielea deja afectată şi efectul de calmare este aproape instantaneu.

Evident, am plecat în concediu cu o mulţime de produse cosmetice după mine, însă, de departe, acestea trei mi-au fost cele mai utile!

3 Comment

  1. Valentina says: Reply

    Multumesc pentru recomandare!
    In lupta mea impotriva reactiilor alergice la intepaturile de tantati si contra dermatitei atopice a copiilor, sigur imi este utila aceasta crema!

  2. Violeta.argatu says: Reply

    Buuuna, bun! 🙂

  3. Mulțumim pentru ponturi! Am descoperit și noi apa termală (Avene) de curând.

Leave a Reply