Şi am fost şi la Bal!

Vă povesteam acum vreo două săptămâni că ne ducem la Balul Britanic organizat de English Kids Academy şi International House în grădina hotelului Caro. Deşi participarea noastră la bal a fost cu peripeţii (a plouat, Eliza a insistat să stăm până la final deşi eu mă grăbeam înapoi acasă la bebe), ne-a plăcut foarte mult să luăm parte la o petrecere atât de mare, împreună cu atât de mulţi copii şi părinţi.

Deşi ţinuta a fost “black tie”, eu m-am uitat pe filmuleţele din anii anteriori şi am văzut că ţinuta e mai degrabă cockteil, aşa că am ştiut imediat că o să-mi iau rochia mea bleumarin, cu cercei lungi şi pantofii bleumarin cu toc gros. Din păcate, asta a fost ultima purtare pentru cei mai dragi pantofi ai mei, pentru că am remarcat nişte urme de uzură pe ei care mă îndeamnă să-i pensionez. Am fost la coafor să-mi fac un coc, nu a ieşit tocmai ce am vrut eu, deşi a fost drăguţ, dar m-a durut îngrozitor capul de la cele 34 de agrafe înfipte în el, motiv pentru care l-am şi desfăcut la petrecere.

Eliza a purtat cu mândrie o rochie din satin auriu cu tulle negru, pentru care a fost complimentată de multă lume. I-am împletit părul şi am completat cu nişte pantofi complet nepotriviţi (nişte oxforzi de şcoală) pentru că altceva n-aveam şi mai şi ploua, aşa că au primat confortul şi siguranţa – apropo de pantofi, am văzut acum două duminici în Mini Prix Otopeni nişte oxforzi din piele aurie (un auriu pal, discret, superb) mărimea 34, pentru fetiţe, mai să plâng lângă ei când am văzut că Elizei nu-i veneau!

Eliza e prima fetiţă dinspre stânga spre dreapta
Eliza e prima fetiţă dinspre stânga spre dreapta

Ne-am pozat şi noi cu “Regina” la intrare, bineînţeles, am degustat una-alta, în special îngheţatele de la Betty Ice şi Nestle, iar eu m-am răsfăţat şi cu un pahar de vin roze la standul celor de la Selgros (unde am descoperit şi nişte preparate din carne foarte bune). Apoi am luat loc în sală şi am urmărit spectacolul: o defilare a costumelor de epocă arborate de copii şi adulţi, variaţiuni din spectacolele Operei Comice pentru Copii, numere de dans, un mini-concert Anda Gogan şi trupa Amicii (unde highlightul serii au fost două dansuri după melodii din serialul Soy Luna), un număr extraordinar de educaţie muzicală făcut de Dan Popa de la Drum Cafe – de departe momentul meu preferat, omul acesta chiar e de chemat la spectacole! Au fost desemnaţi câştigătorii concursului Fonix – o mulţime de copii emoţionaţi, premiaţi cu cărţi şi alte produse oferite de sponsori, iar la final o artistă pe nume Jo (recunosc că habar nu aveam cine e, dar am recunoscut melodiile) a ridicat toţi copiii şi adulţii deopotrivă în picioare.

poza-bal-britanic

Momentul mult aşteptat de Eliza, ploaia de baloane oferită de Blu Party, a încheiat apoteotic o seară foarte plină. Copiii s-au aruncat, efectiv, pe baloane, s-au jucat cu ele, le-au spart, le-au luat acasă, iar la final toţi au primit nişte punguţe cu diverse cadouri (eu chiar m-am enervat pe Eliza că voia să stea după punguţa aia, eu insistam să plecăm, că nu are nevoie de nimic, dar ea a stat şi chiar s-a bucurat foarte mult de toate mărunţişurile din interior).

ploaie-de-baloane-la-balul-britanic

Toate fondurile adunate în urma balului (a fost 35 de lei taxa de intrare dar a meritat cu vârf şi îndesat având în vedere ce desfăşurare de forţe a fost acolo + diverse lucruşoare făcute manual vândute acolo) vor fi donate Asociaţiei M.A.M.E.

Pentru că am descoperit că English Kids Academy are un sediu relativ aproape de noi, e posibil ca din toamnă (în funcţie de programul antrenamentelor de gimnastică), Eliza să înceapă engleza la ei, pentru că ea studiază în prezent doar germana şi nu vreau să rămână în urmă cu engleza. În plus, am văzut la bal câteva filmuleţe de la cursurile Academiei şi copiii păreau să se distreze foarte mult, îmbinând învăţarea cu joaca. Deocamdată Eliza refuză să meargă la engleză şi mă bate la cap că vrea tot la Goethe la germană (unde e cam peste puterile mele financiare) dar eu cred că o să insist şi până la urmă o să-i placă, mai ales că mă întreabă tot felul de cuvinte, zice thank you în loc de mulţumesc, se vede că e atrasă de limba engleză şi refuzul vine doar din lenea de a mai merge la încă un curs pe lângă gimnastică.

One Reply to “Şi am fost şi la Bal!”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.