Prinzător de vise floarea soarelui sau pânză de păianjen

A venit vara şi, deşi teoretic, noi o lăsăm mai moale cu activităţile creative şi ne bucurăm din plin de relaxarea şi starea de lenevie specifice începutului de vacanţă, nu există an să nu pregătesc câteva activităţi care să-i aducă aminte Elizei de concediu. Am mai multe lucruri în plan anul acesta dar am zis să încep cu un prinzător de vise ţesut care voia să fie o floarea soarelui şi care a ajuns o veritabilă pânză de păianjen de prins vise în mâinile altei fetiţe.

prinzator-de-vise

Activitatea asta mi-a dat o lecţie: uneori, oricât ai vrea să înveţi un copil o anume tehnică, dacă nu înţelege, în ciuda eforturilor tale de a-i arăta/explica/exemplifica cum se face, e mai bine să te opreşti pe moment şi să-l laşi să facă aşa cum ştie el. S-ar putea să fii surprins că a descoperit o nouă tehnică sau un nou mod de lucru. Aşa şi cu prinzătoarele noastre de vise: Eliza, care ştia să ţeasă de când am făcut semne de carte şi felicitări cu fâşii ţesute, nu a avut nicio problemă. Verişoara ei nu înţelegea deloc cum să ţină discul şi cum să-l rotească pentru ca aţa să se aşeze “o dată deasupra, o dată dedesubt”, aşa că a preferat să înfăşoare aţa la fiecare beţişor şi la final a ieşit o pânză de păianjen.

Materiale: un perforator cerc, un pistol de lipit cu silicon sau un adeziv foarte puternic şi ceva mai multă răbdare, carton negru, un număr impar de beţebrite de la DACOart (13 am folosit noi pentru discul pe care îl aveam), fir de lână galbenă.

prinzator-de-vise_materiale

Se decupează din cartonul negru două discuri, cu ajutorul perforatorului. Se aranjează 13 beţebrite, cu capetele în interiorul discului, se toarnă silicon fierbinte din pistol (sau adeziv, gen Silipici), apoi se lipeşte al doilea disc.

Se ţese cu lână galbenă pe beţebrite până se ajunge la capăt – fie ţesut “normal” (una da, una nu), fie tip pânză de păianjen (firul se înfăşoară o dată după fiecare băţ). La final se leagă capătul de aţă astfel încât să formeze o agăţătoare. Mie îmi plac aşa simple, dar dacă cei mici doresc le pot decora cu diverse elemente (fluturi, ştrasuri, buburuze adezive, frunzuliţe etc).

Un alt model de dreamcatcher (prinzător de vise) pe care l-am făcut noi la mare acum doi ani găsiţi aici: Activităţi de vacanţă la mare.

2 Replies to “Prinzător de vise floarea soarelui sau pânză de păianjen”

  1. Violeta.argatu says: Reply

    F tare! Mie îmi place panza de păianjen 🙂

  2. O idee foarte buna, de pus in aplicare AZI 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.