Cars 3 – o poveste despre girl power şi tehnologie vs om

Relatare scrisă de Cristina, colaboratoarea blogului meu, care a mers cu fetele la film în timp ce eu m-am plimbat, am mâncat chestii cu multe calorii şi mi-am cumpărat nişte oje cu sclipici 😀

lansare-cars-3

“Filmul Cars 3 îl aduce din nou în faţa publicului pe Fulger McQueen, maşinuţa roşie îndrăgită de copii, de data asta în postura de veteran al curselor de maşini şi într-o confruntare cu tehnologia. Totul începe atunci când Fulger pierde o cursă în favoarea lui Jackson Vârtej – o maşină de curse de ultimă generaţie. Desi se gândise să se retragă definitiv din lumea curselor, asa cum procedase bătrânul Doc la vremea lui, prietenii îl conving să nu renunţe, iar Fulger decide, până la urmă, să plece la “facultate”, cum spun prietenii lui, pentru updatare şi antrenament.

La centrul avansat de antrenamente, Fulger intră pe mâinile unei antrenoare riguroase (Cruz Ramirez) dar sfârşeşte prin a fi descurajat şi, după un incident cu un simulator video, ajunge iar în punctul în care vrea să renunţe. Tot vechii prieteni sunt cei care îi sar în ajutor – Bucşă îl îndrumă să meargă la Fumuriul – un alt veteran al curselor de masini şi fostul antrenor al lui Doc. Cred că recunoaştem aici tiparul filmelor americane cu eroi cărora nu li se dă nicio şansă, apoi sunt antrenaţi de un bătrânel ieşit din uz de ceva vreme şi aşa reuşesc să ajungă pe culmile succesului şi să învingă vedeta favoritul, de obicei un nesuferit care apelează la metode ortodoxe (dacă aţi văzut Karate Kid, cred că ştiţi la ce mă refer).

Însoţit de Cruz, care nu îşi dorise niciodată să fie instructor, ci pilot, cei doi trec printr-o serie de aventuri pline de acţiune şi de veselie. Fumuriul îl antrenează pe Fulger, antrenament de care beneficiază, însa, şi Cruz, jucând rolul lui Jackson Vârtej în simulările de înfruntare din timpul antrenamentelor.

Deşi nu se simţea suficient de pregătit, Fulger intră în cursă, alături de multe alte maşini înscrise, împotriva lui Jackson Vârtej. În timpul cursei, Fulger îşi dă seama că nu va face faţă până la sfârşit şi propune “staffului” să fie înlocuit de Cruz, condiţia concursului fiind ca masinile să îşi păstreze numărul înscris pe caroserie, nu aspectul identic. Astfel, Cruz ajunge să îşi vadă împlinit visul de a deveni pilot de curse si, ajutată cu sfaturi, prin cască, de către Fulger, ajunge să câştige cursa.

De când a văzut filmul, Diana, fata mea,  este Cruz – o fată curajoasa care îi învinge pe băieţi şi care reuşeşte să facă ce îşi doreşte şi ce îi place!”

Nu-i uşor să ne dăm seama că cei de la Disney au văzut oportunitatea de a “vinde” filmul şi fetelor şi au folosit-o din plin – fetiţele vor fi încântate de ideea că şi fetele pot deveni piloţi de curse şi că dacă îţi doreşti foarte mult ceva şi munceşti pentru acel ceva, cu siguranţă vei reuşi ce ţi-ai propus!

Mulţumim, CineForum, pentru invitaţiile la film şi pentru maşinuţa-cadou – este prima maşinuţă a lui Vlad şi o vom păstra până când va fi suficient de mare să se joace cu ea!

masinute-cars

Mașini 3 (Cars 3) este distribuit în România de CineForum și a intrat în cinematografele din România pe 16 iunie.

2 Replies to “Cars 3 – o poveste despre girl power şi tehnologie vs om”

  1. Multumim pentru descriere!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Sper să vă placă!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.