Bijuterii din fâşii gumate

fâşii gumate

Cu doar câteva mărgele, nişte elemente autoadezive şi noile fâşii gumate de la DACOart, puteţi improviza nişte bijuterii simpatice pentru fetiţe. Brăţările, cel puţin, sunt foarte simplu de făcut şi cred că merg efectuate şi la clasă, de ziua mamei, de exemplu, mai ales că un set de fâşii gumate de la DACO are 125 de fâşii.

Colier

Materiale: şnur pentru înşirat (eu am folosit unul care avea şi capete pentru închis), mărgele, fâşii gumate mov şi galbene, trei ştrasuri mov din setul Vară de vis (cod AD202). Fâşiile gumate se taie la dimensiunea potrivită (cele mov au 3 cm lungime, iar cea galbenă are 4.5 cm). Pe fâşia galbenă se lipesc ştrasurile mov (nu sunt autoadezive, folosiţi un adeziv puternic). Se înşiră pe aţă mărgelele şi fâşiile, alternându-le după cum doriţi.

fâşii gumate

Brăţări

Materiale: o fâşie gumată întreagă, 3 floricele aurii din setul Vară de vis (sunt autoadezive), un perforator, un rest de panglică. Se lipesc floricelele pe brăţară, se perforează marginile şi se prind cu panglica.

fâşii gumate

Brăţara mai poate fi decorată cu modele efectuate cu un marker permanent sau cu un perforator, aşa cum m-am amuzat eu cu perforatoarele fluture şi delfin, dar şi cu cel pentru o singură gaură.

fâşii gumate

Alte idei de bijuterii pentru copii mai găsiţi aici:

Din hârtie: Inele pentru fetiţe

Din spatule de lemn: Brăţară din lemn

Din mărgele: Brăţări din mărgele termoadezive

2 Replies to “Bijuterii din fâşii gumate”

  1. Suuuuper! Le dezvoltă creativitatea, motricitatea fină, îi antrenează într-o activitate frumoasă! 🙂

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, plus că rezultatul e unul chiar drăguţ!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.