Ce-şi doresc femeile de la un epilator?

Acum vreo două săptămâni am făcut un sondaj printre prietenele mele de pe Facebook cu privire la aşteptările pe care le au de la un epilator. Aveam în teste un epilator de la Panasonic şi voiam să ştiu dacă li s-ar potrivi. În urma sondajului impromptu, am aflat următoarele:

Femeile vor epilare fără durere

Regret să vă dezamăgesc, dar epilare prin smulgere fără durere nu există. Dacă vă e teamă de durere, apelaţi la metode care îndepărtează firul de păr de la suprafaţa pielii (lame, creme). Dacă vreţi epilare mai de durată, apelaţi la o metodă care smulge firele din rădăcină. Eu am aproape 20 de ani de când prefer epilatorul în defavoarea cerii, din motive care ţin de comoditate dar şi de toleranţa pielii mele.

Îmi aduc şi acum aminte când am folosit prima oară un epilator. Eram la facultate şi prietena mea îşi cumpărase împreună cu altă prietenă un epilator şi îl foloseau prin rotaţie. Într-o seară am dormit la ea şi s-a oferit să mă epileze cu aparatul respectiv. Mă durea atât de tare, că m-au trecut toate transpiraţiile şi cred că ne-a luat câteva ore să mă epilez pe picioare, pentru că ne tot opream să îmi trag sufletul. Însă am fost aşa de încântată de experienţă că imediat am trecut pe lista de dorinţe un epilator.

Din păcate nu mi-l permiteam, oricât de multe economii aş fi făcut din banii pe care îi luam la meditaţii. Aşa că în anul trei, când am plecat la muncă în Germania, cu gândul să-mi iau calculator, am reuşit, până la urmă, să adun bani doar de un epilator. Dar am fost aşa de fericită, de parcă îmi luasem un Cadillac.

Sunt aproape 20 de ani de atunci şi nu mă mai doare deloc când mă epilez cu epilatorul. Pe picioare, cel puţin. Pe braţe pişcă puţin, iar la axilă încă mă mai doare, dar e suportabil. Există aparate care au tot felul de răcitoare care chipurile amorţesc pielea dar eu n-aş avea niciodată răbdare să folosesc aşa ceva.

Femeile vor să nu dea de mai multe ori într-un loc

Din păcate asta nu ţine neapărat de epilator, cât de lungimea părului care trebuie epilat. Mai ales vara, când la trei-patru zile dăm repede cu epilatorul, firele de păr au dimensiuni diferite. Prima oară epilatorul o să tragă firele mai lungi, iar a doua oară pe cele mai scurte. Dacă vrem epilare perfectă, trebuie doar să fim un pic mai meticuloase atunci când efectuăm operaţia.

Femeile vor să nu le crească fire sub piele

Se presupune că există mai multe motive pentru care cresc fire de păr sub piele. Unii spun că asta se datorează faptului că, prin smulgere, rădăcina firului devine mai subţire şi părul nu mai poate străpunge pielea. Dar fire de păr sub piele cresc şi atunci când te razi cu lama şi atunci nu se smulge rădăcina! Cel mai bine e să exfoliezi constant pielea, folosind un produs de gomaj de bună calitate sau o lufă, şi apoi să aplici o cremă sau un ulei hidratant.

Dacă apar totuşi fire sub piele, scoate-le cu ajutorul unei pensete şi unge locul respectiv cu suc de aloe vera (dacă ai o plantă de aloe vera în casă) sau cu ulei din arbore de ceai, dacă ai la îndemână.

Epilatorul Panasonic de care vă spuneam la început este un aparat pe placul meu. E foarte subţire, cu puţine accesorii (un cap pentru ras) şi uşor de folosit. Chiar smulge, nu rupe (deşi nu ştiu dacă asta nu cumva ţine de faptul că e nou, pentru că epilatorul meu vechi a început după vreo zece ani de folosire să rupă) şi extrage şi firele mai mici şi subţiri.

epilator-panasonic

Epilatorul pe care îl aveam înainte avea vreo 5 accesorii pe care nu le-am folosit niciodată! Le-am tot plimbat de colo-colo prin casă până la marea konmarizare, când le-am aruncat fără să mai stau pe gânduri. Singurul accesoriu pe care l-am folosit vreodată a fost cel pentru epilat!

Prin urmare, nu mă dau în vânt, în general, după electrocasnicele foarte complicate şi cu multe accesorii, pentru că nu am răbdare să le folosesc şi sfârşesc prin a le muta dintr-un loc într-altul fără să ştiu ce să fac cu ele. Mă bucur că nu e cazul cu epilatorul Panasonic. Mi-aş fi dorit să aibă şi o husă în care să-l pun, dar o să folosesc un necessaire mic şi transparent pe care îl am de la altceva.

Veţi găsi acest epilator în magazinele sau pe site-urile cu electrocasnice, de la jumătatea lunii august încolo. Eu am primit o mostră pentru testare de la Panasonic.

8 Replies to “Ce-şi doresc femeile de la un epilator?”

  1. Buna Laura,
    Eu am un epilator vechi Braun cu care ma epilez din cand in cand. Sunt fan ceara pentru ca nu ma doare atat de rau. Cu epilatorul ma epilez vara la axila pentru ca imi creste parul mult mai repede decat pe brate si pe picioare.
    Ceea ce voiam sa iti spun este ca tocmai am aflat de un epilator cu lumina pulsata care epileaza definitiv. Trebuie din cand in cand o mica Intretinere. L-am cautat pe net si pretul e destul de piperat,dar am inteles ca intr-adevar da rezultate.
    Poate pana anul viitor de ziua mea… cine stie😜.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Roxana, eu îmi fac IPL la salon de vreo jumătate de an şi pot spune că s-a rărit foarte mult părul. Dar am apelat la metoda asta pentru zone mici, pe picioare şi pe braţe rămân la epilatorul clasic. Din ce am citit, epilatorul cu lumină pulsată de uz casnic are un număr limitat de impulsuri, practic după ce se termină, rămâi cu el, nu-l foloseşti la nesfârşit.

  2. Epilatorul precedent a fost foarte bun daca te-a tinut 10 ani. Iti doresc sa te tina la fel de mult si acesta.
    E adevarat si la mine, pielea a pierdut mult din sensibilitate, ma mai doare foarte putin acum. Totusi a ramas un loc in care ma doare foarte tare – la axila (in plus aici mereu imi cresteau si fire de par pe sub piele, de aceea am renuntat sa epilez, rad cu lama, nu vreau sa mai deranjez zona aceea daca s-a dovedit ca e ultra sensibila la mine).
    Previn cresterea firelor de par pe sub piele asa cum a zis tu. Chiar si daca au crescut pe sub piele, in prima faza incerc tot asa, cu lufa + hidratare cu o crema si de multe ori ies la suprafata singure dupa 1- 2 zile; apelez la penseta numai daca altfel n-a mers.
    Voiam sa spun ceva ce eu n-am stiut cand eram tanara. Cand eram studenta am facut si eu greseala sa imprumut epilatorul meu unei fete care era colega de apartament. Nu m-a invatat nimeni ca nu se face asta, abia mai tarziu mi-am dat seama ca epilatorul e ca periuta de dinti, nu se imprumuta. Nu ma refer doar la diverse boli de piele, ci si la boli grave pentru ca uite, eu, dupa aproape 20 de ani de epilat, inca am o zona cu pielea subtire unde, uneori, daca pielea nu a fost bine hidratata, cateva fire de par ies din radacina si cu un pic de sange.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, clar că nu se împrumută! Dar la vremea aia, nu eram aşa de informate ca acum. Din fericire, amândouă eram sănătoase şi nu au fost niciun fel de probleme.

  3. Mihaelush_10 says: Reply

    Trebuie sa imi fac si eu pag. de Facebook! :)) Aceeasi experienta o am si eu cu epilatorul: sa traiasca! De cand eram studenta si l-am cump. il folosesc pe tot corpul (membre, axila, inghinal), de fapt il foloseam pt. ca dupa ce am nascut nu il mai pot folosi in zona inghinala. Nu stiu daca am dezvoltat eu o sensibilitate in zona respectiva sau daca a trecut atunci o perioada prea mare de timp in care am folosit alte metode. Eu am un Braun, cel de la Panasonic are tot 0,5 cm min. la firul de par? E cu 2 trepte de viteza (nu mi-am dat seamadin fotografie)?

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, Mihaela, la ambele întrebări 🙂 Şi vin şi eu cu o întrebare: n-ai cont de Facebook? Fericito! Vorbesc serios, ratezi o grămadă de dejecţii umane revărsate în online. Nici să nu-ţi faci!

      1. Mihaelush_10 says: Reply

        Nu, n-am. De fapt eu nu prea sunt prietena cu tehnologia. Doar ceea ce este neaparat necesar. Si m-a batut gandul o data sa imi fac cont, dar m-am gandit ca voi ajunge o persoana non-grata pe Facebook la cat de mult l-am blamat si le-am reprosat (si inca o fac) elevilor mei ca stau mai mult pe Facebook si nu invata la biologie. Iar elevilor din clasa la care le sunt diriginta le trimit sms-uri pe telefon daca trebuie sa le comunic cate ceva in zilele in care n-am ora la clasa, nu pe grupul de Facebook. Mai vin ei si imi arata cate ceva ce li se pare ca n-ar trebui sa ratez 🙂 Eu consider ca adresa de e-mail ma ajuta in tot si toate.

  4. Primul meu epilator a fost d-ăla cu sârmă, le știi? Doamne, ce chin era cu el! Apoi, ca și tine, am strâns cureaua și mi-am luat un epilator mai scump, dar care și-a făcut treaba ani de zile! L-am înlocuit cu unul cu sistem de atenuare a durerii cu un dispozitiv ce trebuia ținut la congelator… era vax! Am revenit la epilatorul no2 (bine că nu îl aruncasem)! Acum am un epilator ipl. E ok, pe picioare, mustață și la axile (asta am încercat). A redus frecvența firelor. Cică lămpile nu sunt schimbabile și nu precizează că ar avea durată determinată, aşa cum am văzut la altele. E o tehnologie mai nouă. îl folosesc de 2 luni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.