Editura Casa – noi apariţii din seria Bobiţă şi Buburuză

Când au apărut primele cărţi cu Bobiţă şi Buburuză în România, Eliza a fost încântată. Nu doar că am cumpărat cărţile atunci, dar am luat şi DVD-ul, apoi a avut şi o bluză cu el şi îmi aduc aminte că i-am pictat şi eu o pernuţă cu ei, pe vremea când încă mai prestam activităţi din astea. Am citit şi recitit cărţile alea până le-am învăţat pe de rost şi mereu mă întreba: mami, dar când mai apar altele noi?

Ea a crescut şi o vreme am uitat de Bobiţă şi de Buburuză, până recent, când au mai apărut patru cărţi care să completeze seria. De data asta nu le citeşte doar pentru ea, ci i le citeşte şi fratelui ei, care va fi, probabil, la fel de încântat ca şi ea de fetiţa mămăruţă şi de băieţelul melc.

coperti-bobita-si-buburuza

În Bobiţă, Buburuză şi rudele lor cei doi prieteni îşi întâlnesc nişte rude care locuiesc în locuri îndepărtate: Buburuză întâlneşte o mămăruţă galbenă, iar Bobiţă un melc de apă. Au parte de aventuri minunate atunci când merg în vizită la ei, întocmai ca nişte copii care îşi vizitează rude în ţări străine.

interior-bobita-si-buburuza-si-rudele-lor

Bobiţă şi Buburuză la bal mascat – În prima poveste, copiii organizează un bal mascat: îşi pregătesc costume, decorează sala, coc prăjituri. Dar, vai, Adiere, fetiţa libelulă rămâne fără costum, aşa că toţi copiii insectă vin cu o idee care o va face pe Adiere să aibă cel mai frumos costum de la serbare. În a doua poveste, Concurs de gimnastică, personajele se întrec în diferite probe. Toţi reuşesc să facă bine ceva, numai Bobiţă e trist că nu-i iese nicio încercare. Pentru a-l înveseli, copiii inventează o probă special pentru el.

interior_bobita-si-buburuza-la-bal-mascat

Bobiţă şi Buburuză sărbătorescZiua de naştere a ariciului Şoma e o poveste drăguţă despre petrecerea pe care o organizează copiii pentru prietenul lor, ariciul. Chiar dacă tortul este dărâmat de nişte furnicuţe, petrecerea e un succes, căci cel mai important lucru e că sunt cu toţii împreună. În a doua poveste, Bicicleta, Bobiţă şi Buburuză se ceartă de la cadoul primit de la miriapod, o bicicletă, fără să desfacă de tot ambalajul să vadă că e o bicicletă tandem pe care o pot folosi amândoi.

Bobita si Buburuza sarbatoresc.indd

Bobiţă şi Buburuză sar în ajutor – Cei doi prieteni ajută la salvarea unui pui de canar care nu şi-a ascultat părinţii şi a zburat din cuib în absenţa lor (Puii de canar), apoi ajută o fetiţă-gâză să ajungă acasă după ce a fost luată de o furtună. Împreună cu ceilalţi copii, ei construiesc un balon ca s-o ducă pe gâză acasă la ea, pe tărâmul de unde se văd stele căzătoare (Balonul).

Bobita si Buburuza sar in ajutor.indd

Cărţile din seria Bobiţă şi Buburuză dispar foarte repede din stoc, la fel ca şi cele din seria Hoinar prin anotimpuri, aşa că vă sfătuiesc să le comandaţi deja, dacă vreţi să le daţi cadou copiilor cu vreo ocazie (începerea grădiniţei, Moş Nicolae, ziua lor etc).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.