Back to School – Rucsacuri pentru (pre)adolescenţi

Vine şcoala, nu mai e o noutate, şi mulţi părinţi de copii mai mari se confruntă cu o nouă provocare: de unde cumpărăm ghiozdane sau rucsacuri pentru preadolescenţi? Pentru băieţi rezolvăm uşor cu un rucsac dintr-un magazin cu produse sport, dar pentru fetele care vor ceva mai deosebit poate fi ceva mai dificil de găsit ceva pe placul lor.

Îmi aduc aminte că, pe vremea mea, din clasa a cincea, odată cu trecerea la uniforma cu sarafan şi cămaşă, renunţam la ghiozdan şi adoptam toate un soi de “geantă”, musai de cărat pe un singur umăr, şi eventual să pară cât mai “matură”. Nu ştiu dacă fetele din ziua de azi mai procedează aşa, dar cu siguranţă vor vrea şi ele un rucsac fără imprimeuri cu personaje din desene, dar nici prea simplu sau prea banal.

Aici vă vin eu în ajutor şi vă povestesc despre rucsacurile urbane La Rue de la Toyscom. Sunt dintr-o ţesătură groasă, cu margini şi curele din piele ecologică şi sunt încăpătoare (încap caiete studenţeşti în ele). Au bretele reglabile şi diverse buzunare (exterioare, interioare, secrete – în funcţie de model).

Se închid cu şnur şi apoi au clapetă cu capsă. Când eram eu liceancă, preferam un rucsac cu buzunar exterior cu capsă, ca să pun în el abonamentul de autobuz sau 1 leu pentru un covrig, aşa ajungeam foarte repede acolo, fără să deschid tot rucsacul.

rucsacuri-pentru-preadolescenti

Cel mai mişto lucru la aceste rucsacuri pentru preadolescenţi sunt imprimeurile. De la animale stilizate, stele, simboluri ale oraşelor şi ţărilor şi până la modele tribale sau aztece, când vine momentul să alegi, e foarte dificil. Pentru că şi mie îmi trebuia un rucsac de oraş, am ales şi eu unul dintre cele de pe site. Cel mai tare m-a fermecat unul bleumarin cu stele, dar până la urmă am ales unul o idee mai mic, cu bretele ajustabile (se face şi geantă şi rucsac).

rucsacuri-toyscom

Cele mai tari din punctul meu de vedere sunt rucsacurile care se fac şi geantă şi rucsac. Sunt mega utile când te duci cu bicicleta la şcoală sau la serviciu, şi îţi pui lucrurile în spate, apoi intri pe uşa şcolii sau a instituţiei în care lucrezi, cu o poşetă pe umăr şi nimeni nu va ghici că puţin mai devreme poşeta era un rucsac în care aveau pantofii sau hainele de schimb. Foarte util e şi pentru femeile care merg la sală dimineaţa înainte de serviciu şi nu vor să care şi poşetă şi rucsac după ele. Eu mi-am ales modelul Az Tiki, 2 în 1, cu romburi roz.

Sunt şi variante care pot fi alese de băieţi, unele negre sau bleumarin cu imprimeuri mai “cuminţi”, care merg foarte bine la blugi sau la pantaloni model chino – asta dacă aveţi acasă un mic fashionist. Aşa cum nu trebuie să considerăm din start că fetele vor numai roz (sunt şi fete care vor fi foarte mulţumite cu un rucsac simplu dintr-un magazin de produse sportive), nu trebuie să presupunem nici că băieţii nu vor şi ei ceva mai deosebit, măcar uneori.

Toate rucsacurile de la Tosycom din colecţia urbană La Rue sunt momentan la reducere, aşa că dacă nu aţi găsit ce căutaţi până acum pentru preadolescentul sau adolescentul vostru, aruncaţi un ochi şi la ei pe site, cu siguranţă o să vă facă cu ochiul unul dintre ele!

P.S. Da, se zice rucsacuri, conform DOOM. Mărturisesc că aş fi preferat “rucsaci”, sună mai firesc cumva, pentru că te gândeşti la 1 sac, 2 saci, dar probabil că, fiind neologism, s-a ales această variantă de plural.

2 Replies to “Back to School – Rucsacuri pentru (pre)adolescenţi”

  1. Sunt chiar misto rucsaciii astia care se fac si geanta, cred ca imi iau si eu unul, desi nu par a fi in publicul-tinta pe categorii de varsta 😉
    Cat despre DEX si DOOM, “rucsacuri” este o barbarie agramata care ar trebui desfiintata, nu acceptata. Nu sunt deloc perfecti cei care fac regulile limbii noastre, mai au destul scapari. Sa nu uitam ca scriem uneori cu “â” in loc de “î” pentru ca asa au hotarat niste academicieni de formatie diferita (ingineri, matematicieni etc.) intr-un elan patriotic post-revolutionar, desi singurii lingvisti din comisia Academiei de la acea vreme s-au opus acestei schimbari…

    1. Laura Frunză says: Reply

      Au imprimeuri faine, eu zic că eşti în categoria de vârstă dacă îţi plac imprimeurile colorate 🙂 Referitor la rucsacuri versus rucsaci, şi eu detest barbaria asta, dar am zis să scriu cum zice la DOOM :)))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.