Tips and tricks ca să vinzi mai repede pe OLX

Pentru că zilele astea am urcat şi vândut câteva produse pe OLX în categoria Mama şi copilul, şi am schimbat păreri cu cititorii mei despre eficienţa anunţurilor puse pe acest site, m-am gândit să scriu un articol despre cum am putea concepe un anunţ pe OLX care să ne ajute să vindem cât mai repede produsul. Iată 10 tips and tricks ca să vinzi mai repede pe platforma OLX, extrase din experienţa mea.

#1 Titlul produsului – la acesta se uită oamenii prima oară, aşa că alege unul catchy (tentant) care să spună cât mai multe despre produs. Nu scrieţi articole de cancan aici, aşa că nu fiţi evaziv, ci înghesuiţi cât mai multe detalii care să-l facă pe un potenţial cumpărător să dea click pe produsul vostru. De exemplu, în loc de “Vând scaun de masă bebe”, puneţi ceva de genul: “Scaun de masă reglabil cu tăviţă detaşabilă”, ca să acoperiţi cât mai multe combinaţii de cuvinte în căutări.

#2 Preţul – nu am vândut niciodată ceva cu mai mult de o treime din preţ, chiar dacă produsul respectiv era nou. Dacă e folosit, de obicei le dau la jumătate din preţ (în funcţie de gradul de uzură, desigur). Chiar dacă produsele sunt noi, şansele să vindeţi la preţ de magazin sunt destul de reduse. Dacă scopul vostru e să scăpaţi de produsul respectiv şi, eventual, să strângeţi bani pentru altceva, puneţi un preţ pe care şi voi credeţi că l-aţi da pe obiectul acela.

#3 Fotografiile – în primul rând folosiţi întotdeauna fotografii reale, inclusiv cu cadre apropiate ale defectelor, dacă ele există. Vreţi ca omul care cumpără să ştie exact ce ia. Puteţi adăuga şi o fotografie din magazin, dar întotdeauna să fie însoţită de una reală. Încercaţi să faceţi o fotografie clară, într-un decor neutru, eventual în contextul în care obiectul respectiv poate fi folosit.

#4 Spuneţi din ce magazin l-aţi cumpărat. Potenţialul cumpărător poate căuta pe internet detalii suplimentare despre produs, precum şi impresii de-ale clienţilor, şi va vedea şi cât a costat produsul întreg. E o chestie psihologică, dacă vreţi, vede cu ochii lui că ai dat 100 de lei şi îl dai cu 50, nu trebuie să te creadă pe cuvânt.

anunturi-olx
Produsele vândute de mine într-o săptămână

#5 Spuneţi de ce nu-l mai folosiţi şi fiţi sinceri: chiar citeam zilele trecute un anunţ în care cineva vindea o piesă de mobilier pentru că nu se descurcase s-o monteze ca lumea. Eu am vândut ceasul cu gps al Elizei pentru că nu suportă să poarte nimic la încheietură (nici ceasuri, nici brăţări). Am vândut un wrap pentru că mai aveam unul şi n-am apucat nici să-l scot din ambalaj pe cel primit cadou.

#6 Nu vindeţi lucruri mici individual, grupaţi-le. Şansele să vindeţi un body de bebeluş sau o rochie de fetiţă sunt destul de reduse, pentru că oamenii nu se deranjează pentru atâta lucru. Încercaţi să vindeţi 10 body-uri odată sau 5 rochiţe. Sau 3 puzzle-uri. Evident, nu mă refer la rochiile de ocazie sau la seturile de botez, ci la hainele obişnuite. Eu am avut la un moment dat un teanc mare de haine de gravidă. M-aş fi chinuit o grămadă să le dau separat, aşa că le-am pozat, am scris ce e în teanc şi am pus anunţul online. S-au dat imediat!

#7 Pentru siguranţa voastră, când vă întâlniţi cu potenţialii cumpărători, nu-i chemaţi la voi acasă dacă nu e absolută nevoie (de ex, aveţi de vânzare o masă cu scaune sau o canapea). Stabiliţi puncte de întâlnire neutre, cum ar fi la ieşirile de la metrou, în staţii de autobuz sau în faţa unor restaurante cunoscute.

#8 Daţi share anunţurilor şi în reţelele de socializare. Un pic de reclamă extra nu strică. Este mai eficient să puneţi anunţurile pe OLX decât direct pe reţeaua de socializare, pentru că aici vor vedea anunţul un procent destul de mare din cei patru milioane de utilizatori şi nu doar prietenii voştri. În plus, pe OLX puteţi să şi sponsorizaţi unele anunţuri cu sume destul de mici (pornesc de la 1,79 EUR) ca să fie şi mai vizibil – e util atunci când aveţi produse mari (o cititoare mi-a spus că a sponsorizat un anunţ pentru rochie de mireasă).

#9 Dacă trimiteţi produsele prin poştă sau curier, ambalaţi-le frumos, astfel veţi arăta că vă pasă de felul în care ajung la destinaţie. Eu am împachetat ceasul cu gps într-o cutie de carton mai mare pe care am umplut-o cu folie cu bule. Ştiu că poşta română nu e foarte delicată cu pachetele, aşa că am vrut să fiu sigură că ajunge intact la destinaţie. Nu uitaţi că OLX vă oferă serviciul de livrare cu verificare prin Cargus, la preţul de 25 de lei.

#10 Dacă ştiţi că veţi avea anumite vânzări recurente (gen haine de copil), puteţi stabili cu cei care au mai cumpărat de la voi să îi anunţaţi când mai postaţi. De altfel, cumpărătorii îşi pot seta alerte pentru produsele dintr-o anumită categorie, şi cred că aşa am reuşit să vând wrapul în 15 minute de când l-am postat – a fost o vânzare fulger, în 30 de minute era la mine şi îl ridica.

Dacă şi voi aveţi sfaturi utile despre vânzarea pe OLX, le aştept în comentarii. Şi nu uitaţi de concursul Bebe Bine, la care puteţi câştiga una dintre cele zece şedinţe foto pentru copilul vostru – trebuie doar să intraţi pe site, să completaţi chestionarul şi datele voastre şi gata, veţi fi înscrişi la tragerea la sorţi. Concursul este deschis locuitorilor din toată ţara!

Notă:

Toţi banii câştigaţi din vânzarea produselor pe OLX în ultimele săptămâni au fost folosiţi pentru a ajuta un copil defavorizat să meargă la grădiniţă îmbrăcat cu haine şi încălţări noi. Vindeţi şi voi ceva de care nu mai aveţi nevoie şi dăruiţi din puţinul vostru pentru ca un copil sărman să primească şi ceva nou în prima zi de şcoală, de ziua lui, de Moş Nicolae sau Moş Crăciun sau, pur şi simplu, fără nicio ocazie. Despre cât de important este ca, uneori, copiii defavorizaţi să primească şi ceva nou pe lângă lucruri folosite, o să vă povestesc altă dată.

7 Replies to “Tips and tricks ca să vinzi mai repede pe OLX”

  1. Multumim pentru sfaturi. Eu am vrut sa cumpar un patut de voiaj de pe olx, dar nu am gasit nimic la preturi convenabile, chiar daca erau foarte uzate. Asa ca am cumparat de pe emag, la pret de olx. Noi am vandut scoica fetitei in stare impecabila cu 100 de lei, desi o cumparasem cu 250…si cam intr-o luna si jumatate am gasit o clienta. Multi spun ca anumite grupuri de pe facebook sunt mai eficiente fata de olx, lajumate etc.

  2. violeta.argatu says: Reply

    mai pastreaza si pt mine ceva :)))

    1. Hihi! Depinde ce vrei si ce ai nevoie. Nici nu m-am gandit dar uite ca chiar iti pastrez de acum inainte.

  3. Si noi am vandut rolele fetitei pe OLX. Intr-adevar, cred ca a contat foarte mult titlul anuntului dar si fotografiile clare. Le-am vandut in 2 zile cel mult! Te felicit pentru gest! Si eu sunt de parere ca este frumos sa oferim lucruri noi, copiilor defavorizati.

  4. E bine de stiut …poate asa ma mobilizez sa mai eliberez dressingul si lazile cu jucarii! 🙂

  5. Ungureanu willis says: Reply

    As avea o problema pe care v as ruga sa ma lamuriti, incerc sa vand o casa prin OLX dar nici nu stiu cum sa fac pentru ca nu este simplu deloc, imi cere sa instalez aplicatia in telefon, dar care nu se poate instala ca nu exista olx. ro ai de venezuela de arabia asa ca nu stiu cum sa fac am descarcat la jumate.ro si imi cere sa ma inregistrez dar nu recunoaste emailul si nici parola

    1. Incercati mai intai sa va creati un cont intr-un browser (pe calculator) si apoi sa instalati aplicatia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.