Cărţi cu file cartonate de la Univers Enciclopedic Junior

Bebeluşului meu îi place foarte mult să se uite în cărţi şi chiar dacă, deocamdată, nu înţelege nimic din ele, este atras de coperţile colorate, astfel că adesea se duce la colţişorul unde i-am pus un teanc de cărţi cu file cartonate şi le răscoleşte, iar uneori chiar pare că ar da paginile să se uite la ele.

Cele mai multe cărţi cu file cartonate sunt de la editura Univers Enciclopedic Junior, cu excepţia celor 3 cărţi de Eric Carle, care sunt de la Cartea Copiilor şi a unor cărţi în limbi străine care sunt primite sau cumpărate la mâna a doua din bazaruri.

Pippa şi Pelle, o serie de trei cărticele mici, în versuri, dar cu ilustraţii foarte frumoase, despre doi spiriduşi: o fetiţă şi un băieţel. Cărţile par să-i urmărească pe cei trei prin anotimpuri: iarna (O zi de iarnă), primăvara (În grădină), vara (Pippa şi Pelle), toamna (O zi de toamnă). Noi le avem doar pe primele trei, trebuie să completăm colecţia cu O zi de toamnă şi În excursie.

coperti-pippa-si-pelle

Animalele mele preferate din seria Primele mele poveşti de un minut

Poveşti foarte scurte, în proză sau versuri, cu animale. Conţine 11 poveşti. Are colţuri coperţilor rotunjite pentru ca bebeluşul să nu se zgârie cu ele.

coperta-animalele-mele-preferate

Unde locuiesc animalele?

Teoretic e o carte pentru 2-4 ani, dar eu am pus-o în teancul de cărţi de joacă pentru că are filele cartonate. Sper să nu descopere bebe că are clapete şi să tragă de ele 😀 Din carte, copiii vor afla cine locuieşte într-o casă, într-un cuib, într-o vizuină, într-o cetate, într-un stup, într-un pod şi cine îşi cară casa mereu cu el. Filele sunt prinse cu arc de plastic pentru o răsfoire mai uşoară.

coperta-unde-locuiesc-animalele

Primele mele poveşti de noapte bună

Paisprezece poveşti pentru ora de culcare. Iniţial am crezut că sunt în versuri, dar apoi am remarcat că nu toate sunt poezii, doar că au propoziţii foarte scurte, care să capteze imediat atenţia copilului. Poveştile sunt despre copii sau animale la ora de culcare şi redau situaţii tipice din viaţa unei familii: Mihai face inundaţie la baia de seară, ratonul Bobo desenează cu pastă de dinţi pe oglindă, Răducu nu-şi găseşte ursuleţul preferat, Sara mai cere o grămadă de chestii înainte să se culce (la toaletă, un pahar cu apă, pupici) etc. Cartea conţine şi o ilustraţie destul de explicită cu un băieţel în fundul gol, mie mi se pare amuzantă şi inocentă dar ştiu că e posibil ca unora să nu li se pară la fel. Şi această carte are colţurile coperţilor rotunjite.

coperta-primele-mele-povesti-de-noapte-buna

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.