Bucharest Science Festival 2017 – 27 septembrie – 1 octombrie

Peste două săptămâni începe Bucharest Science Festival (completat de Zilele Ştiinţei Râşnov). Anul acesta mi-aş dori şi eu să ajung cu Eliza, am evitat în anii anteriori, pentru că m-am gândit că e prea mică. Cel mai mult mă atrage ideea de a vizita un post de radio şi Noaptea Cercetătorilor de la Antipa.

Bucharest Science Festival e o sumă de expoziţii, conferinţe şi dezbateri, experimente, ateliere, prezentări susţinute de oameni de ştiinţă, vizite la fabrici şi la facultăţi şi multe altele, desfăşurate în diverse locuri din Bucureşti. Programul e la fel de atrăgător ca în fiecare an, îl găsiţi aici.

Câteva evenimente din calendarul Bucharest Science Festival 2017:

Exploratorii frontierelor Cosmice – Conferința susținută de Prof.l Mark McCaughrean, Senior Advisor pentru Ştiinţă şi Explorare în cadrul Agenţiei Spaţiale Europene, Miercuri 27 septembrie 2017, ora 19.00 – la Cărtureşti Verona.

Food Evolution – Cum decidem cum să ne hrănim? – cu ocazia European Biotech Week, veţi avea posibilitatea să vedeţi documentarul Food Evolution şi să purtaţi o discuţie prin Skype cu scenaristul şi producătorul lui, Trace Sheehan., joi 28 septembrie 2017, ora 19 – acest eveniment este facut în parteneriat cu AgroBiotechRom.

afis-bsf-1

Atelierele de chimie Kids’ Lab – program educaţional, interactiv, dezvoltat cu sprijinul BASF România, care urmăreşte să atragă interesul copiilor asupra ştiinţelor naturale (29-30 septembrie, Facultatea de Chimie din București).

Atelierele GeneEd – ateliere practice de extragere a ADN-ului, însoţite de scurte prelegeri despre bazele geneticii, sub îndrumarea studenţilor de la Facultatea de Biotehnologii a USAMV (27-29 septembrie, în școli și licee din București).

Evenimentele Noaptea Cercetatorilor de la Muzeul Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” şi de la Muzeul National de Geologie, Vineri 29 septembrie începand cu ora 18.

O serie de companii de tehnologie, laboratoare de cercetare, etc. şi-au deschis porţile pentru vizitare (Valrom Industrie, Orkla Foods etc).

Cum funcționează radioul? – vizite explicative la studiorile Rock Fm, pentru elevii de gimnaziu (27-29 septembrie, Radio Rock FM).

Bucharest Science Festival este organizat de către Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) împreună cu Planeta Ştiinţei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.