Tablouri superbe pe care le poţi picta chiar tu!

pictura-pe-numere

Înainte să înceapă şcoala, am fost în vizită la o prietenă de-a mea din Braşov, la care descopăr mai mereu câte ceva nou în materie de arte şi hobby-uri, nu ştiu cum le descoperă, dar are ea talentul ăsta. În dormitorul ei, avea lipit de perete un tablou superb cu un copac cu flori mov. Tocmai voiam s-o întreb de unde îl are când îmi zice: “eu l-am pictat!” Ok, ştiam că e talentată dar nu mi-am închipuit că a avut timp să exerseze atât de mult să ajungă la nivelul ăla de perfecţiune.

Apoi mă lămureşte ea: “sunt tablouri de pictat după numere” şi mi-a arătat cutia. Am rămas instantaneu fascinată. Să ne înţelegem, eu n-aş avea răbdarea ei, e muncă de chinez să pictezi fiecare spaţiu minuscul de pe tablourile alea, dar mi s-a părut o chestie wow: ia, uite, dom’le, oricine poate deveni artist, chiar şi fără talent, doar cu multă răbdare şi atenţie.

tablouri-color-boom

A doua zi am văzut toată colecţia ei, unul terminat, unul în lucru, unul mai mic făcut de fiica ei (10 ani), care arăta splendid şi încă vreo două în cutii. Căţelul de mai jos e făcut de fetiţă, copacului nu am apucat să-i fac poză.

pictura-pe-numere

O căruţă de bani dăduse pe ele, mai aveam puţin şi o bombăneam că cheltuie banii aiurea, dar când mi-a explicat cât de mult o linişteşte pictatul, am înţeles că nu e un moft, ci un mod de a-şi elibera mintea de griji şi de stres. Ca idee, durează foarte mult să pictezi la ele, în special la cele mari. Ce vedeţi în tabloul de mai jos a făcut în vreo cinci ore, într-o seară:

tablouri-de-pictat-pe-numere

Evident că Eliza a început să bâzâie că vrea şi ea, aşa că a doua zi, fără să ştie ea, am făcut o vizită standului Color Boom din Braşov (în mall Coresi). Eu am lăsat doar 110 lei acolo, am luat unul pentru Eliza şi unul pentru fina mea (cadou de zilele lor de naştere), dar am fost tentată să las şi mai mult (nu pot să vă fac poze la cele cumpărate de mine pentru că sunt ascunse sub pătuţ şi le scot foarte greu de acolo 😀 )

Seturile conţin canvasul pe care e desenat modelul şi ţi se indică ce culoare vine în fiecare loc, culorile numerotate şi trei pensule de diferite dimensiuni.

continut-tablouri-pictat-pe-numere

Au şi site şi acolo ei zic că îţi pot face un tablou şi după o poză de-a ta. Deja ştiu ce va primi cineva cadou de Crăciun 😀

12 Comment

 1. Super idee.
  Mi-am dorit mereu să pictez, dar îmi ies doar niște bazaconii.
  Voi încerca cu siguranță varianta asta.

  1. Laura Frunză says: Reply

   Dacă încerci să vii să-mi spui cum ţi-a ieşit!

 2. violeta.argatu says: Reply

  Supeeer!!!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Da, nu-i aşa? Mai că te-ar tenta 😀

 3. Ce interesant!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Da, aşa mi s-a părut şi mie!

 4. Ioana says: Reply

  Stiam de aceste tablouri, este stand in Palas – am vazut si ca nu sunt foarte ieftine. Dar treaba asta cu personalizarea este grozava!!! Saru’mana de pont!!!!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Eu n-am văzut niciodată standul din Palas, e drept şi că nu prea mă duc să mă plimb prin mall când vin la Iaşi, doar la prăjituri mă opresc 😀

 5. Carmen says: Reply

  am vazut si la lidl inainte de inceperea scolii niste tablouri de genul acesta, cred ca mai mici, pt copii, pe diferite grade de dificultate; stiu ca era unul cu un catel si unul cu un cal

 6. violeta.argatu says: Reply

  Eheie…draga babii :)))..sigur ca ai dreptate. Insa…baba mai are alte prioritati momentan 🙂

 7. Diana says: Reply

  Am luat si noi din Lidl acum cativa ani, ceva cu animale. Era unul cu pisoi cu f multe culori, a iesit superb. Pe afara sunt peste tot si la preturi accesibile.

 8. Deea says: Reply

  Cat de misto! Vreau si euuuuuu… Da, sunt fan pictat, desenat, decorat… 😀

Leave a Reply