Panna cotta cu lapte de cocos şi sos de ghimbir şi lămâie

Îmi place foarte mult panna cotta, e un desert extrem de uşor de făcut şi poate fi mâncat în multe combinaţii. Reţeta de panna cotta cu lapte de cocos am învăţat-o de la Sarah Graham, care are emisiunea Safari culinar pe Paprika Tv. Pe deasupra se toarnă un sirop cu ghimbir şi zeamă de lămâie şi limetă, care face tot farmecul acestui desert.

Ingrediente pentru panna cotta: 400 ml de smântână dulce, 1 cutie cu lapte de cocos (aprox 400 de grame), 1 lingură de zahăr, seminţele de la o păstaie de vanilie, 2 plicuri de gelatină, câteva linguri de lapte în care să dizolvaţi gelatina. Dacă aveţi de unde procura, adăugaţi câteva picături de esenţă de cocos, pentru a sublinia această aromă în desert. Eu nu am avut de unde, dar i-am simţit un pic lipsa.

Ingrediente pentru sirop: 1 sfert de cană de zeamă de limetă, 1 sfert de cană de zeamă de lămâie, 1 sfert de cană de zahăr, 4 felii de ghimbir, 1 sfert de cană de apă.

panna-cotta-cu-lapte-de-cocos

Pentru pannacotta, se pune smântâna dulce la încălzit pe aragaz împreună cu zahărul şi seminţele de la păstaia de vanilie. Gelatina se pune la înmuiat în lapte. Când smântâna s-a încălzit, se adaugă laptele de cocos şi gelatina. Lăsaţi pe aragaz încă puţin să se dizolve gelatina. Aveţi grijă să nu fiarbă, altfel se distruge gelatina. Luaţi puţin lichid între degete; amestecul trebuie să fie catifelat, fără granulaţii.

Dacă doriţi, puteţi strecura lichidul, ca să îndepărtaţi seminţele de vanilie. Eu nu ţin neapărat. Turnaţi pannacotta în căni sau borcănaşe şi daţi-o la frigider. Între timp, pregătiţi sosul.

Toate ingredientele pentru sos se pun la fiert într-o crăticioară până când capătă consistenţa unui sos, mai exact seamănă cu dulceaţa. Puteţi servi panna cotta direct în căni cu sosul turnat pe deasupra, sau o puteţi răsturna pe farfurioare şi serviţi sosul separat în sosieră.

Panna cotta se poate servi şi cu dulceaţă, Elizei aşa îi place cel mai mult. Ei nu-i place ghimbirul, aşa că a mâncat panna cotta cu dulceaţă de coacăze. Dacă nici vouă nu vă place ghimbirul, puteţi face un jeleu din suc de fructe sau sirop din dulceaţă, amestecându-l cu puţină gelatină înmuiată şi încălzită. Cel mai frumos se vede acest aranjament în borcănaşe individuale, dar puteţi folosi şi ceşcuţe de cafea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.