Două idei pentru reciclarea creativă a tuburilor de gel de duş

suport-de-creioane-din-tub-de-gel-de-dus

Aveam de multă vreme în minte nişte idei pentru reciclarea creativă a tuburilor de gel de duş, dar abia acum am reuşit să fac ceva drăguţ: un fel de cutie în care poţi pune câteva dulciuri dacă vrei să le oferi drept mulţumire cuiva şi un suport de creioane.

Materiale: tub gol de gel de duş (spălat şi uscat), un cutter cu lama ascuţită, bandă textilă adezivă (cod AD065 de la DACOart), un autocolant cu Thank you de pe folia Cuvinte magice (cod AB019), ştrasuri mici (diverse variante la DACOart, cod AD005), jumătăţi de perle de aceeaşi dimensiune.

Tuburile mele de gel de duş sunt de la gelurile Le Petit Marseillais, sunt cele mai bune pentru astfel de activităţi, pentru că au nişte etichete care se dezlipesc fără să lase nicio urmă, iar tuburile rămân perfect curate. În plus, au pe lateral nişte striaţii care te ghidează foarte bine la tăiat. Sunt destul de groase, se taie un pic mai greu, trebuie o mână fermă şi un cutter foarte bine ascuţit.

thank-you-present

Mai întâi se trasează o linie cu creionul, de la o striaţie la alta, apoi se decupează, cu grijă, folosind cutterul. Dacă vă simţiţi temerari, puteţi încerca să tăiaţi şi cu o foarfecă mai mare, eu n-am încercat să văd cum iese.

Aş fi vrut să-i dau nişte găuri, să leg nişte panglici pe post de toarte, ca la pungile de cadouri, dar n-am reuşit cu perforatorul meu, plasticul e prea tare. Desigur că puteţi şi să lipiţi panglici sau şnururi pentru a forma toartele, folosind un pistol cu silicon fierbinte.

Pe primul l-am decorat cu banda textilă adezivă, cu ştrasuri şi cu autocolantul cu Thank You. La momentul pozei, nu am avut decât nişte batoane Nesquick în casă, dar eu văd cutia umplută cu diverse bomboane sau ciocolăţele, mai degrabă.

Mi-a plăcut aşa de mult cum a ieşit, că nu m-am putut abţine şi am mai făcut unul pe care l-am umplut cu creioane colorate, deşi eu l-aş fi văzut mai degrabă cu flori de toamnă. Tubul acesta era albastru, aşa că am folosit bandă textilă adezivă albastră (dantelă) şi perluţe mici.

suport-de-creioane-din-tub-de-gel-de-dus

3 Comment

  1. Super!

  2. violeta.argatu says: Reply

    cui incins pt gauri in plastic. sau o surubelnita incinsa…;)

    1. Laura Frunză says: Reply

      Nu prea merge, că tre să fie o gaură perfect rotundă, prin panglică 😀

Leave a Reply