Modern Dad’s Challenges – Alimentaţia copilului pe etape de vârstă

Evenimentul Modern Dad’s Challenges se apropie de ediţia a patra. De data aceasta, subiectul ales este unul în care taţii, de obicei, nu prea se bagă: Alimentaţia copilului pe etape de vârstă.

În general, bebeluşii sunt alăptaţi de mame în primele luni, apoi tot mama decide ce şi cum va mânca bebeluşul, aşa că tatăl este implicat doar la nivel practic, când trebuie să-i dea un biberon dacă mama lipseşte temporar sau când hrăneşte bebeluşul diversificat cu mâncarea lăsată în frigider sau pusă la dispoziţie de mamă.

Toţi taţii pe care îi cunosc îşi hrănesc copiii, dar nu ştiu pe nimeni care să decidă singur ce să-i dea copilului să mănânce. Nu prea vezi taţi în supermarket gândindu-se: “hei, ia uite ce avocado proaspăt, aş putea să-i dau azi la cină nişte avocado cu banană. Sau uite pastele astea din porumb, ia să iau şi eu o pungă pentru bebe.”

Nu consider că fac discriminare dacă afirm că taţii merg mai mult pe intuiţie (şi uneori trebuie să le smulgem din mână coaja de pâine pe care o întind bebeluşului 😀 ), pe când mamele merg pe informare, uneori chiar prea multă informare, care duce la un stres continuu în ceea ce priveşte alimentaţia bebeluşului.

Ediţia a patra din Modern Dad’s Challenges vine în sprijinul taţilor care vor să înveţe ce şi cum şi cât mănâncă un copil care începe diversificarea. De la specialiştii invitaţi, taţii vor afla cum se pot implica şi ei în perioada în care bebeluşul este alăptat, care este diferenţa dintre diversificare şi autodiversificare şi cum să facă selecţia alimentelor şi ingredientelor folosite.

alimentatia-copilului-pe-etape-de-varsta

Vor vorbi: Mihaela Timofte, consultant în alăptare, Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist şi Crina Coliban, consilier în alăptare şi diversificare.

Evenimentul se va desfăşura la Hotel Internaţional pe 10 octombrie de la ora 18.30 şi va dura aproximativ două ore şi jumătate. Organizatorii ştiu că timpul părinţilor este foarte limitat, aşa că au concentrat informaţia într-un interval de timp mai scurt. În plus, veţi avea ocazia să socializaţi cu alţi părinţi care au aceleaşi provocări şi nedumeriri ca şi voi.

În plus, la finalul prezentării, taţii vor putea participa la un workshop de gătit, susţinut de Alice Mitu, Managing Partner Erfi Kids România. Toţi taţii participanţi vor fi provocaţi să gătească un fel de mâncare sănătos potrivit pentru copii.

Locurile sunt limitate (100 de locuri) iar înscrierile se fac pe site-ul frunzăresc.eu. Doamnelor, rezervaţi un loc pentru partenerii voştri, actuali sau viitori tătici. Nu doar că vor învăţa lucruri noi, dar le va prinde bine experienţa de învăţare, mai ales că mulţi bărbaţi sunt reticenţi în a merge la prezentări şi conferinţe din domeniul creşterii copiilor, pentru că (uneori) ei simt că le ştiu pe toate!

Eveniment iniţiat de Sofia Frunză (frunzăresc.eu) şi implementant cu ajutorul agenţiei Creative Corner. Parteneri: Aqua Carpatica, Nestle, ErFi România şi Beaba.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.