Cărţi pentru cititori începători de la Univers Enciclopedic Junior

coperti-tafiti_ue-junior

Deşi Eliza nu mai e demult începătoare într-ale cititului, i-au plăcut foarte mult aceste cărţi pentru cititori începători, în special seria cu Tafiti, suricata curioasă şi aventuroasă, cu gândirea ei “out of the box”.

Iepurica Drăgălaşă şi Ursuleţul Bobby sunt colecţii de povestiri, fiecare cu acelaşi personaj. Ursuleţul Bobby conţine cinci povestiri iar Iepurica Drăgălaşă, patru, despre bucuriile, jocurile şi provocările copilăriei. Iepurica e nemulţumită de faptul că are urechile prea mari, Bobby se întristează că încă se dă cu trotineta şi nu merge şi el pe bicicletă ca cei mari, Iepurica se joacă de-a piratul cu o cutie mare de carton pe care o transformă în navă, Bobby dă o petrecere în pijamale, Iepurica merge cu părinţii la mare, iar Bobby se duce cu tatăl lui la munte cu cortul.

coperti-iepurica-si-ursuletul_ue-junior

La finalul cărţilor, copiii pot repeta unele cuvinte noi (există un mic vocabular) şi pot discuta cu părinţii despre cele citite, pe baza întrebărilor din secţiunea “Să discutăm”, iar dacă sunt mai mari şi ştiu să scrie, pot să rezolve provocările din secţiunea “Să scriem”. Aceste două secţiuni sunt foarte utile pentru a verifica gradul de înţelegere al copiilor cu privire la cele citite.

Altă serie potrivită pentru cititorii începători e cea cu suricata Tafiti şi prietenii ei. Sunt patru cărţi în serie, sub formă de micro-romane împărţite pe capitole, cu ilustraţii color. Pe site-ul editurii puteţi vedea şi pagini din interior.

Tafiti şi călătoria până la capătul lumii.

Tafiti îşi doreşte foarte mult să afle ce e dincolo de dealul cel înalt, acolo unde se spune că ar fi “capătul lumii”. Bunicul nu-l lasă să plece pentru suricatele au foarte mulţi duşmani naturali. Mereu îi spune să se păzească de pericolul din aer (vulturul), de pe pământ (şarpele), de ghearele leului şi de apele învolburate. Cu toate astea, Tafiti îşi ia inima în dinţi şi pleacă pe furiş. Călătoria până la capătul lumii îi va aduce un nou prieten dar şi multe provocări. La final, când descoperă ce e dincolo de deal, Tafiti îşi dă seama că cel mai frumos loc din lume e acasă.

Tafiti si Ciuf, purcelul zburător

Bunicul lui Tafiti nu e deloc de acord că suricata s-a împrietenit cu un porc pe nume Ciuf. El e de părere că suricatele ar trebui să se împrietenească doar cu suricatele. Dar Ciuf, purceluşul, se dovedeşte un prieten de nădejde, gata să-şi rişte viaţa pentru a-l salva pe Tafiti din ghearele domnului Gogo, vulturul, aşa că bunicul revine la sentimente mai bune şi îl primeşte pe Ciuf în familia sa.

coperti-tafiti_ue-junior

Tafiti şi puiul de elefant

Tafiti şi fraţii lui abia aşteaptă prăjitura cu dovleac promisă de bunica, dar din nefericire, prin grădina lor trece o turmă de elefanţi şi distruge toate legumele. Când Tafiti şi Ciuf se duc să caute nişte fructe sălbatice pentru prăjitură, ei găsesc un pui de elefant rămas în urma turmei. Deşi sunt supăraţi pe elefanţi că le-au distrus recoltele, suricatele încearcă să ajute puiul să se reunească cu mama lui.

Tafiti şi comoara stră-stră-stră-stră-stră-străbunicului

Despre stră-stră-bunicul lui Tafiti aflăm încă din primul volum, când bunicul le povesteşte că stră-străbunicul a plecat într-o mare călătorie atunci când vizuina lor a fost inundată. În volumul acesta, Tafiti descoperă harta unei comori în spatele tabloului stră-străbunicului şi este decis să găsească obiectul ascuns. Evident, n-ar fi Tafiti dacă n-ar trece printr-o mulţime de peripeţii, n-ar fi aproape mâncat de vultur, de leu şi călcat în picioare de un rinocer! Până la urmă comoara e chiar sub nasul lor doar că atunci când îi află secretul, parcă n-o mai vor aşa de tare!

3 Comment

  1. Multumim pentru recomandari!

  2. Anki says: Reply

    Povestile cu Tafiti le recomand si eu. Copiii mei il indragesc foarte tare; ei citesc aceste carti in germana, sunt foarte multe volume in serie. Prevad ca va fi un succes si varianta in romana, iar colectia se va extinde rapid.

  3. ami says: Reply

    Tot la recomandarea ta am cumpărat de la Univers Enciclopedic, Marea carte a naturii și cea cu anotimpurile. Foarte bune. Pline de informații utile și imagini numai bune pentru cei mici. După cum ai prezentat și aceste cărți par a fi interesante. Le trecem pe listuță! 😊

Leave a Reply