Noi apariţii editoriale – cărţi cu şi despre Micul Prinţ

Se apropie cu paşi repezi Gaudeamus şi ar cam fi cazul să termin de scris despre cărţile frumoase pe care le am în teancul “de prezentat”, ca să vă faceţi o idee cu privire la ce să căutaţi la târg, în caz că ajungeţi.

Nu ştiu cum s-a întâmplat, dar s-au adunat la mine pe birou trei cărţi diferite cu Micul Prinţ, de la trei edituri diferite, aşa că m-am gândit să le pun în acelaşi articol, să decideţi singuri pe care o vreţi, în funcţie de vârsta şi capacitatea de înţelegere a copilului.

coperti-micul-print

Micul Prinţ. Carte ilustrată – editura Univers Enciclopedic Junior

Este o repovestire pe înţelesul copiilor mai mici. Are text de dimensiuni reduse, dar care redă toată povestea, pe scurt, şi ilustraţiile originale ale autorului. Format 20×26, copertă cartonată, integral color. Recomand pentru 3-5 ani. Preţ: 27 lei preţ întreg, acum este 19,5 lei pe site.

interior-micul-print_ue-junior

Micul Prinţ. Cartea de activităţi, 70 de jocuri cu autocolante – editura Litera

Această carte de activităţi vine în continuarea poveştii, chiar vă recomand s-o cumpăraţi împreună cu cea de mai sus (tot pentru 3-5 ani aş zice că e). Nu conţine povestea, doar activităţi pe baza ei – labirinturi, imagini de comparat, desenat şi colorat, elemente de ordonat sau identificat etc.

interior-micul-print_litera

Se exersează mai multe noţiuni de bază – culori, cifre, litere, poziţionare în spaţiu. Este o carte minunată şi abia aştept să mai crească Vlad s-o ia în primire. Format 21×24, copertă broşată, integral color, cu ilustraţiile originale. Preţ: 39,9 lei pe site-ul Litera şi 31,9 pe elefant.ro.

Micul Prinţ – editura Humanitas Junior

Este o ediţie integrală într-o traducere proaspătă semnată Marieva Ionescu. Ce aduce nou această carte sunt ilustraţiile deosebite ale pictorului Mihail Coşuleţu – picturi în tempera fotografiate, fără nicio intervenţie “pe calculator”.

interior-micul-print_humanitas

Mie mi-au plăcut foarte mult şi măcar pentru ele merită să cumpăraţi această ediţie chiar dacă aveţi deja una în casă. Recomand cartea pentru 6+, neapărat citită împreună cu copilul şi explicată, pentru a vă asigura că înţelege cu adevărat mesajul.

interior-mp-humanitas

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.