Activitate în Şcoala Altfel cu Institutul de Criminalistică

diplome-de-criminalisti

La şcoala Elizei s-a desfăşurat deja săptămâna “altfel” şi, pentru că a fost aşa din scurt, am fost nevoiţi să căutăm diverse alternative care să nu implice costuri şi nici plecarea copiilor din perimetrul şcolii. La sugestia unei prietene, am dat două emailuri către două instituţii ale statului care mai organizează activităţi pentru copii în “şcoala altfel”. Ambele au răspuns pozitiv însă, din păcate una dintre ele nu a putut fi realizată (implica o deplasare).

Am fost foarte bucuroasă atunci când reprezentanţii Institutului de Criminalistică au răspuns pozitiv solicitării noastre. Le-am scris pe adresa de email oficială criminalistica@politiaromana.ro , nu am avut nicio “pilă”, totul a fost pe căi oficiale, transparente. Mi-a răspuns o doamnă purtător de cuvânt şi împreună am stabilit ziua şi ora la care echipa de la criminalistică putea veni la şcoală.

activitate-scoala-altfel

În ziua stabilită, două domnişoare poliţist s-au deplasat la şcoală având la ele o trusă de prelevare a amprentelor. Copiii au fost încântaţi să afle totul despre dactiloscopie: cum se prelevă amprentele, cum arată pudra şi pensula specială magnetică, cum se analizează cu lumina ultravioletă şi şi-au putut analiza cu lupa propria amprentă.

pudra-magnetica-pentru-amprentat

Copiii au fost foarte interesaţi de meseria de criminalist, au pus multe întrebări şi le-au surprins pe domnişoarele poliţist cu întrebările pertinente şi cu cunoştinţele lor din domeniu. Nu ştiu câţi dintre ei şi-au dorit să ajungă să lucreze în domeniu după această activitate, dar cu siguranţă au rămas fascinaţi de tehnologia şi metodele pe care le folosesc poliţiştii pentru a identifica infractorii.

Mie mi-au plăcut mult domnişoarele care au venit, zâmbeau mult, erau calme şi răbdătoare şi răspundeau cu umor la întrebări, chiar dacă unele le puneau în încurcătură (nu subestimaţi niciodată capacitatea unui copil de a pune un adult în încurcătură!)

La final au primit şi diplome de mici criminalişti pe care şi le-au luat cu mândrie acasă.

diplome-de-criminalisti

3 Comment

 1. Mimi says: Reply

  Super ideea, felicitări echipei care a desfășurat activitatea și ție pentru că te-ai implicat.

  1. Laura Frunză says: Reply

   Multumesc, Mimi!

 2. Elena C says: Reply

  Super idee! Felicitari! 🙂

Leave a Reply