Stea de Crăciun din beţe de chibrituri

E 1 noiembrie şi asta înseamnă că pe blogul meu se dă startul activităţilor creative de Crăciun. Deja am planul făcut, cutia cu materiale pregătită, câteva cărţi de Crăciun simpatice în vizor şi de azi încep, în mod oficial, să ascult şi colinde. Luna noiembrie va trece ca vântul şi ca gândul şi eu vreau să mă bucur de colinde şi de atmosfera festivă cât mai mult timp!

Am ales să încep cu această stea de Crăciun din beţe de chibrituri pentru că steaua e un simbol important al Crăciunului şi cu toate astea, cred că nu prea am activităţi cu stele pe blog.

stea-de-craciun

Prima oară am văzut o asemenea stea, doar că mai complicată, printre lucrurile creative realizate de copii la atelierele de la Pastel Chalet, am reţinut conceptul şi am căutat pe net o variantă mai simplă. Aşa am descoperit că există o mulţime de activităţi creative care se pot face cu beţe de chibrit şi că această artă se numeşte matchstick art, în caz că vreţi să căutaţi şi voi.

Materiale: eu am folosit o pungă de Beţebrite de la DACOart, nu m-am obosit să cumpăr chibrituri iar prin casă nu aveam cum să găsesc pentru că nu am la ce le folosi, cu excepţia unui băţ ocazional pentru aprins candela. Pe lângă beţe vă mai trebuie un adeziv foarte bun, recomand cu căldură Silipici pentru că e mai vâscos şi nu se usucă aşa de repede, o bucată de carton mai dur şi un cutter.

stea-de-craciun_materiale

Prima oară se lipesc beţele din mijloc, cele în formă de cruce. Eu am calculat unghiurile cu ajutorul unui echer, să mă asigur că le lipesc la distanţă egală, dar le puteţi lipi şi “din ochi”. Când Eliza şi-a făcut steaua ei, i-am desenat nişte linii ajutătoare, dar eu m-am descurcat şi fără şablon.

Începeţi apoi să lipiţi beţele de chibrit din mijlocul fiecărui braţ al stelei, spre exterior. La final presaţi bine cu nişte cărţi, până se usucă bine. Avantajul la chibrituri e că au gămălia şi aceea creează un oarecare contur al stelei. Eu am încercat să vopsesc un pic marginile cu auriu dar nu-mi place cum a ieşit.

La final se decupează steaua, cu grijă, cu ajutorul unui cutter. Eliza şi-a decupat-o pe a ei cu foarfeca dar a folosit un carton mai subţire. Steaua poate fi agăţată şi în brad dacă îi lipiţi pe spate o bucată de tub de carton mai gros, cum e cel de la folia de plastic sau de aluminiu. Puteţi lăsa totul aşa natur sau puteţi vopsi spatele cu auriu pentru a avea o culoare uniformă.

steaua-craciunului-verso

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.