Fulgi din silicon cu sclipici – activitate cu pistolul de lipit

Sunt fericită să vă anunţ că mi-a venit o idee genială: să fac fulgi din silicon. Partea proastă e că s-au mai gândit şi alţii la chestia asta genială, aşa că, de fapt, n-am inventat roata, ci doar am făcut-o din sclipici 😀 Am folosit rezervele de silicon glitter de 7 mm de la DACOart şi un pistol de lipit.

Alte materiale necesare: un şablon de fulgi (l-am luat de pe net) şi hârtie de copt.

fulgi-din-silicon_materiale

Se printează şablonul şi se pune sub hârtia de copt. Se introduce rezerva de silicon cu sclipici în pistol şi se trasează liniile cu lipiciul fierbinte. Eu am folosit acelaşi şablon pentru două modele de fulg: prima oară am conturat marginile, a doua oară am umplut spaţiile goale. Am făcut şi combinaţii de culori atunci când am schimbat rezervele.

fulgi-din-silicon_modele

Fulgii se pot agăţa în brad, se pot lipi cu scotch dublu adeziv sau Blu Tac pe ferestre sau geamurile vitrinelor, se pot lipi pe felicitări sau pe cadouri ambalate. Dacă aveţi răbdare să faceţi mai mulţi, puteţi să-i prindeţi într-o ghirlandă pe care s-o agăţaţi prin casă.

Evident puteţi folosi şi silicon obişnuit pe care să presăraţi sclipici. Fie cineva lucrează la conturat şi altcineva presară siliconul, fie, după ce se usucă, întindeţi lipici lichid cu pensula pe fulg şi presăraţi sclipici.

Cred că voi mai încerca şi alte modele, îmi place tare mult cum au ieşit, iar Eliza mă bate la cap să o las şi pe ea, deşi mi-e cam milă de batoanele mele de silicon cu sclipici, sunt cam puţine şi Eliza nu are suficientă forţă să menţină o curgere constantă a lipiciului. Dar cum o ţine una şi bună că vrea să pună un fulg din ăsta în plicul cu scrisoarea pentru Moş Crăciun, presimt că o să cedez în cele din urmă la tocatul mărunt-mărunt (are un talent, mamă, mamă!) şi o s-o lasă să-şi facă şi ea propriul fulg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. Spune mi, te rog, experienta ta cu pistolu de lipit. Eu am schimbat cateva pina acum si as lua acum unu mai bun dar nu stiu de unde.

  • Eu am o vechitură, din primele pistoale băgate la actualul Lidl, fostul Plus. Îşi face treaba, i-am învăţat hachiţele, nu l-aş înlocui cu unul mai performant, aşa sunt eu, nu-mi plac schimbările.

 2. Ce mistoooo suuunt!!!!
  Tre sa fac si eu cu astia mici (mai mari :))) ). Merci de idee!

  P.S: nashpa faza cu inventatul :))). Am facut si eu cateva chestii de-a lungul timpului, crezand ca sunt un geniu. Tareee ma mai mandream. Pana cand, am gasit pe net fix aceeasi idee (pe care nu o vazusem inainte de a realiza ceea ce realizasem , si nici nu gandeam ca cineva s-ar fi putut gandi la asa ceva :))). )

  • Eu am păţit-o de mai multe ori! Îţi vine o idee grozavă şi când s-o pui în practică, descoperi că au mai făcut-o vreo sută de oameni 😀

 3. Las-o si pe Eliza sa faca fulgi, chiar daca dupa standardele tale vor avea multe imperfectiuni 😀 mai mult ca sigur.
  Ce conteaza mai mult? Niste silicon irosit sau bucuria ei? Siliconul se poate recumpara, dar frustrarea ei ii va ramane in suflet.
  Singura chestie care m-ar opri pe mine e grija sa nu se accidenteze cu siliconul fierbinte, sa nu dea pe ea si sa se raneasca (nu stiu cum functioneaza pistolul ca nu am).

  • Chiar!! Spune-ne ce pistol ai, te rooog 😉

   Eu am pistol clasic (15 ron acum vreo 4 ani). Sora mea are unu’ smecher, a dat in jur de 140 ron pe el acu’ o luna, dar are diferite grade de incalzire. Cu el setat “la minim” o lasa si pe nepoata-mea de 4 ani juma sa-l foloseasca, nu e niciun risc de ardere 🙂

   • Şi eu tot clasic, luat din Plus acu foarte mulţi ani. E bun, îşi face treaba. Nu lipesc chiar aşa de des ca să-mi trebuiască unul mai performant.

  • Da, la asta mă gândesc şi eu, frige rău siliconul ăla dacă te atingi de el cât e fierbinte, la fel şi capul pistolului, degetele mele ştiu 😀