Îngeraş din dop de plută şi aripi din pânză de sac

Acest îngeraş din dop de plută este foarte uşor de făcut iar dacă vă pricepeţi cât de cât la desenat trăsături faciale, o să vă iasă sigur mai frumoşi ca al meu.

Materiale: un dop de plută, o bilă din lemn cu gaură (o mărgea mare), un capăt de sfoară, o bucăţică de pânză de sac, o bucată de sârmă pluşată aurie sau şnur/sârmă, pistol cu silicon fierbinte sau un adeziv puternic.

ingeras-din-dop-de-pluta

Prin dopul de plută se trece o bucată de sfoară, care va fi agăţătoarea îngerului. Se pun două dreptunghiuri de pânză de sac unul peste altul şi se leagă la mijloc cu sfoară. Se lipesc capul şi aripile cu pistolul de lipit. Se lipeşte şi aura din sârmă pluşată, fie tot cu pistolul de lipit, fie cu un adeziv mai puternic. Se desenează trăsăturile cu creioane colorate sau carioci.

O să vă spun un secret: eu n-am avut pânză de sac. Aveam nişte săculeţi mai mari dar plănuiesc să-i folosesc la altceva şi nu voiam să-i stric, aşa că am sacrificat un săculeţ mai mic din setul Trăistuţe de la DACOart. Ştiu că nu ăsta era scopul lor, dar am folosit pânza pentru aripi şi sfoara pentru legat, aşa că nu s-a pierdut nimic 😀

Dacă aveţi mai multe dopuri de plută, mai puteţi face un brăduţ din dopuri de plută, iar dacă vă plac îngeraşii şi vreţi să încercaţi şi alte variante, am o mulţime de idei cu îngeri aici pe blog.

Mie îmi plac mult îngeraşii decorativi dar, cu toate astea, nu am păstrat niciunul dintre cei făcuţi de-a lungul timpului, i-am dăruit pe toţi. Mereu am crezut că îngerii se dăruiesc pentru a-i veghea pe cei dragi, aşa că am pus în fiecare un strop din sufletul meu. Voi ce îngeri aţi meşterit sau plănuiţi să meşteriţi?

2 Replies to “Îngeraş din dop de plută şi aripi din pânză de sac”

  1. Foarte dragut! 🙂

  2. Violeta.argatu says: Reply

    Este supeeerb!
    O sa incerc si eu, desi n-am panza de sac. Am vazut zilele trecute in Kaufland, la gara Basarab, traistute din panA de sac, 4 ron buc, dar nu mi-a venit sa iau. Acu’ chiar ma oftic :))). Dar, improvizez eu cumva 🤗🤗

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.