Cutie şi felicitare cu globuri 3D din hârtie

Ador această felicitare cu globuri 3D, pentru că se realizează extrem de uşor, de rapid şi arată foarte elegant! Evident, nu aş fi putut să fac într-un timp aşa de scurt o felicitare, o cutie şi Eliza cu prietena ei câte o felicitare, dacă nu am fi avut un instrument extrem de util, care taie în câteva secunde discuri perfecte din hârtie – este vorba de cercuitorul de la DACOart.

Materiale: cercuitorul, blank-uri pentru felicitări (eu am folosit unul alb, iar fetele cartoane roşii din setul Port-bucurii de la DACO), hârtie glasată mai groasă, lipici solid, resturi de panglici. Eu am rămas cu nişte hârtie glasată de la atelierul de decupat mandale, am avut nişte seturi comandate tot de la DACO.

cercuitor-dacoart

Dacă le găsiţi prin librării, să le luaţi, hârtia e ceva mai grosuţă, pe verso sunt complet albe, iar culorile sunt foarte vii. Singurul inconvenient pentru mine a fost faptul că sunt mai mari de A4 şi nu le pot băga în mape de plastic când am nevoie să le iau cu mine.

Mod de lucru:

Din hârtia glasată se decupează cu cercuitorul trei discuri identice. Discurile se împăturesc în jumătate. Se lipesc între ele, 1 cu 2 şi 2 cu 3, astfel încât o aripă a primului disc şi o aripă a celui de-al treilea disc să rămână nelipite. Sper să vă daţi seama din poză cum sunt lipite.

Cele două aripi nelipite se lipesc pe cartonul de felicitare. În partea de sus se lipeşte o bucată de panglică şi o fundiţă. Eu am decorat suplimentar globurile cu o dâră de lipici cu sclipici, fetele, evident, au făcut abuz de sclipici pe ale lor 😀

felicitare-cu-globuri-3d

Eliza a lipit greşit globul pe prima ei felicitare şi s-a enervat şi n-a mai vrut să facă alta. Dar, având cercuitorul, s-a răzgândit şi a executat imediat o nouă felicitare, pentru că nu era mult de muncă 😀 Dacă ar fi trebuit să le taie cu foarfeca, sigur nu mai încerca o dată.

Ar fi interesat de făcut o felicitare sau o cutie cu globuri de diferite dimensiuni, însă la dimensiunea de carton pe care am avut-o eu, am putut tăia cu cercuitorul doar discuri de 8 cm, nu se pot tăia discuri mai mici, doar mai mari. Pentru cutie ar fi mers mai mari, însă.

One Reply to “Cutie şi felicitare cu globuri 3D din hârtie”

  1. Wow, vreau si eu un cercuitor! E perfect pentru stickerele pe care le facem noi in casa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.