Cărți cu realitate augmentată de la Aramis – ponei şi dragoni

Editura Aramis a publicat recent, pentru copii, două cărţi cu realitate augmentată, care duc interactivitatea la un alt nivel: Equestria prinde viaţă și Cum să-ți dresezi dragonul. Cărţile funcţionează în combinaţie cu o aplicaţie care se poate descărca pe telefon sau tabletă (App Store sau Google Play), cu ajutorul căreia copiii pot aduce “la viaţă” personajele din cărţi.

coperti-realitate-augmentata-ed-aramis

În Equestria prinde viaţă, copiii pot citi totul despre cei şase ponei şi, prin intermediul aplicaţiei, pot interacţiona cu poneii din film sau cu cei creaţi de ei. Copiii îşi pot personaliza propiul ponei iar în modulul “doi utilizatori”, prietenii pot merge la plimbare cu poneii lor şi îi pot urmări jucându-se împreună.

La fiecare pagină la care există pictograma interactivă, copiii trebuie să ţină telefonul sau tableta deasupra pictogramei şi personajul de pe pagină va fi “invocat”. În modul “mărime naturală”, puteţi vedea cum Twilight Sparkle, Rainbow Dash şi ceilalţi ponei cresc la dimensiunile lor reale, chiar sub ochii voştri.

Fiecare prezentare de ponei conţine detalii despre caracteristicile lor, despre calitatea principală, despre prieteni şi animale de companie, despre familia lor şi oraşul în care locuiesc, dar şi despre duşmani şi uneltitori. Cu siguranţă, copiii vor fi încântaţi de această carte!

Iar dacă nu sunt fani ponei şi chestii roz şi sclipicioase, atunci sigur o să le placă a doua carte din această serie, Cum să îţi dresezi dragonul. Dacă nu cad pe spate atunci când aud de Pinkie Pie şi de Fluttershy, atunci sigur se vor amuza pe cinste auzind de Ştirbul, Chiftea, Vomi şi Râghi, ca să numesc doar o parte dintre dragonii de pe insula Berk.

Cu ajutorul aplicaţiei pentru realitate augmentată, poţi să încerci s-o dresezi pe Coadă-Spin, să zbori cu Sughiţ şi Ştirbul sau să o faci pe Chiftea să plutească prin aer. Tot din aplicaţie poţi afla mai multe informaţii şi statistici despre dragoni.

Paginile conţin tot felul de informaţii despre personaje, recunosc că eu nu ştiu nimic despre ele, nu am citit nici cărţile şi nu am văzut nici filmul, aşa că se pare că am de recuperat la partea asta.

Aceste cărţi cu realitate augmentată pot fi comandate de pe site-ul editurii Aramis, unde sunt, momentan, la reducere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.