Accesorii festive – Cercei cu globuri de Crăciun

Dacă tot v-am învăţat cum să vă faceţi un coc cu nas şi corniţe de Rudolph, astăzi o să vă învăţ cum să vă faceţi nişte cercei cu globuri de Crăciun. Învăţat e mult spus pentru că, efectiv, nu prea am ce detalia la treaba asta, e de ajuns să vă uitaţi la poză şi sigur o să vă daţi seama ce aveţi de făcut.

Materiale: două tortiţe pentru cercei (ce model vreţi voi, de care găsiţi, inclusiv reciclate de la alţi cercei), două globuleţe mici şi uşoare, de preferat din plastic.

Eu am în casă mai multe tortiţe pentru cercei cumpărate de la magazinul cu accesorii pentru fabricat manual bijuterii de pe lângă Cercul Militar din Bucureşti, cred că au costat câţiva bani. Am dat căutare pe Google şi pe site-urile de mărgelit găsiţi pungi cu 100 de bucăţi de tortiţe la mai puţin de 3 lei, asta ca să vă faceţi o idee cât ar putea să coste.

cercei-cu-globuri-de-craciun

Globuleţele mele sunt de sticlă şi sunt dintr-un set de la Jysk pe care şi l-a dorit foarte mult Eliza şi care conţine un brad de sticlă şi vreo zece globuleţe de culori diferite pentru decorat. Iniţial n-am vrut să i-l iau, încerc să nu mai aglomerez casa cu decoraţiuni dar aveam un voucher şi, după ce am ales de cea mai mare parte din sumă cadouri, i-am luat şi ei bradul. Mie nu mi-am luat nimic, cred că e de la sine înţeles, deşi voucherul era al meu şi îmi plăcuse foarte mult un îngeraş din lemn cu elemente din metal 😀

Evident că m-a bombănit că i-am confiscat globuleţele roşii dar acelea mi-au plăcut cel mai mult. Ideea nu e originală, evident, pe internet toată lumea a inventat roata deja, însă eu m-am inspirat de la nişte modele de cercei cu globuri  de la H&M şi chiar mi-am cumpărat un set la vreo 30 de lei. Partea proastă e că rămân cu ei în cutia de bijuterii şi până la Crăciunul viitor se oxidează tortiţele şi o să arate ca naiba şi o să fie buni de aruncat. Măcar cu cei făcuţi de mine ştiu că după Crăciun îi dezmembrez, pun globurile în cutie şi tortiţele le refolosesc.

Înainte de a pune globurile pe tortiţe, lipiţi bine prinzătoarea globului, ca să vă asiguraţi că nu pică atunci când vă e lumea mai dragă. Şi gata, accesoriul vostru festiv e gata! Pe acelaşi principiu, puteţi face şi un pandantiv asortat pe care să-l puneţi pe o panglică subţire sau pe un lănţişor luat de la altceva.

One Reply to “Accesorii festive – Cercei cu globuri de Crăciun”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.