Filme de Crăciun numai bune de văzut în vacanţa de iarnă

Ce perioadă mai bună pentru a sta la televizor cu o cană de vin fiert în mână (pentru adulţi) şi ciocolată caldă (pentru copii), decât vacanţa de Crăciun? Cred că perioada Crăciunului e singura în care mă uit mai mult la televizor, în rest nu prea apuc, deşi recunosc că de când au început filmele de Crăciun pe Diva m-am uitat mai mult acolo, chiar dacă rareori am apucat să văd vreun film cap-coadă.

Când Eliza e acasă, se uită şi ea cu mine, îi plac filmele romanţioase cuminţi (fără sex, nuditate, violenţă) şi uneori discutăm despre ceea ce vedem acolo. Până acum am văzut multe filme romantice de Crăciun împreună, printre care şi variante care te trimiteau cu gândul la Cenuşăreasa, Frumoasa şi Bestia şi Spărgătorul de Nuci.

Printre animaţiile ei preferate se numără cele cu Barbie, bineînţeles, dar şi Frumoasa şi Bestia de Crăciun (Belle’s Enchanted Christmas) sau filmele cu Gruffallo.

Snowtime – l-am cumpărat pe DVD de la DM (a costat 20 de lei). Probabil că îl găsiţi şi online şi am văzut că unele cinematografe mici îl difuzează în perioada asta.

Barbie în Colind de Crăciun – pe ăsta l-am văzut şi eu de câteva ori, fie pe DVD (are o colecţie mai veche de DVD-uri cu Barbie), fie pe Minimax. În perioada sărbătorilor, aceste filme sunt difuzate pe Minimax.

Barbie în Spărgătorul de Nuci – pe acesta l-am cumpărat pe DVD de la DM (vreo 9 sau 10 lei a fost).

Şi apropo de Spărgătorul de Nuci, când era mai mică, Eliza era absolut înnebunită după un film cu Tom şi Jerry în Spărgătorul de Nuci, cred că l-a văzut de aproape o sută de ori. Dacă aveţi copii mai mici cărora le plac animaţiile cu Tom şi Jerry, să-l căutaţi.

Barbie: A Perfect Christmas

Filmele cu Gruffallo sunt absolut minunate, noi le revedem în fiecare an (le preferăm pe cele dublate, bineînţeles, sunt minunat dublate în limba română).

The Gruffallo

Puiul lui Gruffallo

Şi trailerul la Beauty and the Beast Enchanted Christmas:

De asemenea, în perioada asta se difuzează în cinematografe filmul Schimb de Moşi – Crăciunul familiei Andersen. Eu am văzut doar trailerul, dar pare foarte simpatic şi sigur o să vrem să-l vedem.

7 Replies to “Filme de Crăciun numai bune de văzut în vacanţa de iarnă”

  1. O da – bun subiect! Si so many more!
    – Polar Express
    – A wonderful life
    – A prince for Christmas (o prostioara de Craciun pe Netflix, dar sweet si filmat in mare parte la un Peles inzapezit)

    1. Sunt foarte multe, da, le-a tot recomandat lumea zilele astea peste tot, însă eu am vrut să ne mai uităm şi la altceva că deja ne-am plictisit de clasice. Eliza nici n-a mai vrut să se uite la Singur acasă anul ăsta.

  2. Pt copiii mai mari, recomand si unele dintre filmele clasice de Craciun. Am urmarit impreuna cu juniorul (11 ani) “It’s a wonderful life”, i-a placut foarte mult

    1. Noi am tot văzut clasicele şi ne-am plictisit de ele. Am zis să mai încercăm şi altceva 🙂

  3. Cred ca noi le-am vazut pe toate. Intr-adevar, un desen animat frumos parca ne face sa fim mai veseli.

  4. DM – acel DM nemtesc de unde iau scutece? 😀
    Micutul meu de 4 ani e mare fac Barbie (de la Minimax o cunoaste) 🙂

    1. Da, da, acolo! Eu am descoperit de ceva vreme că au DVD-uri cu Barbie la preţ mic, faţă de Mega, unde sunt mult mai scumpe. Chiar şi când DVD-urile cu Barbie se dădeau la Gazeta Sporturilor la 20 de lei, la DM tot 10 lei erau, aceleaşi titluri!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.