Cărticele cartonate cu clapete culisante pentru bebeluşi

carticele-cu-clapete

La teancul de cărţi care sunt mereu lăsate la îndemâna lui Vlad s-au adăugat recent patru cărticele cartonate cu clapete culisante publicate de editura Univers Enciclopedic Junior:

 • Ieşi afară, şoricelule!
 • Mi-e foame! spune ursuleţul
 • Hai, zboară! spune Vrăbiuţa
 • şi de departe cea mai haioasă dintre toate şi preferata noastră: Cine a făcut caca?

Cărţile sunt micuţe, numai bune pentru mâinile bebeluşilor şi copiilor mici, au puţin text şi sunt atractive datorită acelei clapete culisante care poate fi trasă sus, jos, dreapta sau stânga (în funcţie de pagină).

carticele-cu-clapete

În cartea cu şoricelul, pisica Miţi se joacă de-a v-aţi ascunselea cu şoricelul Chiţ. Pe fiecare pagină vede câte o codiţă şi se întreabă dacă acela e prietenul ei, dar când copilul trage clapeta vedem cine e posesorul codiţei.

iesi-afara-soricelule

În cartea cu ursuleţul, acesta caută peste tot de mâncare dar tot ce găseşte pare să aparţină altcuiva. Evident, sub clapete găsim posesorul alimentelor găsite de ursuleţ.

mi-e-foame-spune-ursuletul

În cartea cu vrăbiuţa, Cipi îşi caută o căsuţă a ei. Până o găseşte, se opreşte în tot felul de locuri şi cuiburi care aparţin animăluţelor pe care le întâlnim sub clapete.

hai-zboara-vrabiuto

În ultima cărticică, sub clapete îi găsim pe cei care au făcut caca: aflăm cine s-a găinăţat, cine a făcut o balegă, cine a eliminat nişte boabe sau are excrementele sub formă de viermişori. Deşi vi s-ar putea părea scârboasă, de fapt e o carte amuzantă şi cred că mulţi copii s-ar distra terivbil cu ea.

cine-a-facut-caca

Cărţile au formatul 13×13 cm şi costă 21 de lei acum la reducere sau 73 de lei în pachet de patru.

4 Comment

 1. Irina says: Reply

  Dar rezista clapetele? La noi cartile sunt indelung testate, inclusiv cu dintii, daca nu suntem pe faza. Ii plac, le rasfoieste pe toate ale ei (integral cartonate sa ne intelegem), le studiaza cu noi si singura..dar n-as avea inca destul curaj sa i le dau pe astea. O sa le tin minte, poate peste vreo 3 luni se mai schimba situatia. Acum are 1 an si 4 luni (cam tot cat Vlad).

  1. Laura Frunză says: Reply

   La noi clapetele culisante au rezistat. Nu prea au rezistat alea cu ferestre care se deschid, a tras de vreo două până le-a rupt.

 2. Salut
  Le gasesc si in librarie?
  Laurentiu

  1. Laura Frunză says: Reply

   Bună, Laurenţiu! Da, le găseşti şi în librării.

Leave a Reply